• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
rulom - модератор
Абе solo, ти баня ли ще правиш или дискотечна зала :?:
ronik - специалист
Тази двойна скара се слага, за да стабилизира конструкцията и в другата посока ли? Като специалист в кавички, само това виждам като предимство за собственика. Иначе виждам още едно предимство и два недостатъка. Предимството е за производителя - продава повече материали. Носещите дюбели трябва да носят повече товар, и другия недостатък е повече време за монтаж. Има и още и от двете, но са все в ущърб на собственика :lol:
solo5 - майстор
rulom остави, че не мога да се понасям вече :lol:
толкова пъти си смених мнението досега
чак не мога да повярвам, че аз противникът на гипсокартона, се навих да си правя такъв таван в банята :-D
rulom - модератор
:lol: :lol: :lol: Представи си че след като затвориш всичко и банята влезе в употреба, все ще те гложди едно "малко" червейче:Какво ли става над тоя проклет картон :cry:
Ако нямаш такова(червейче), аз ще изиграя ролята му с удоволствие :ug: :ug:
solo5 - майстор
ronik написа:
Носещите дюбели трябва да носят повече товар
хайде сега 2CD профила не тежат толкова много :wink:
rulom написа:
все ще те гложди едно "малко" червейче:Какво ли става над тоя проклет картон
прав си, глождеше ме преди, когато бях върл противник на картона в банята :lol:
но ако го направя няма да си мисля за него да не ме е яд :-D
Pooh - майстор
Обяснявам за всички, които не са си направили труда да погледнат системата - има носещи и монтажни CD профили, носещите се закрепват за тавана (с директен окачвач - носи най-много полезен товар или анкерен окачвач и тел - позволява по-голямо сваляне от готовия таван и се използва предимно при промишлени сгради, хотели и др. с голяма етажна височина), а монтажните се закрепват за тях посредством кръстати връзки (една лека и почти приятна операция). След като имаме горното пояснение, ще добавя само едно - носещите профили се монтират на разстояние 80-120см. един от друг (препоръчително е да не се оливаме - има таблица за изчисляване на разстоянието, но 80-90см. задоволява почти всички нужди).
Та на въпроса - АКО се решим да правим "проста единична конструкция", ще трябва да монтираме CD профил през 50см. и на ВСЕКИ профил директен/ни окачвач/и. Ако обаче спазим предписанието на фирмата производител, ще монтираме CD профили през 80-90см. със съответните директи окачвачи. 80>50=> вторият начин РАЗРЕЖДА профилите и съответно директните окачвачи. Монтирането на монтажните профили не изисква нивелиране или по-специални инструменти - просто се "щракат" профилите със кръстатите връзки.

Останаха ли неразбрали?
solo5 - майстор
аз не съм много наясно
някак си не мога да си представя стъпка по стъпка процеса
някой няма ли да пусне една статия със снимки за лаици :roll:
Takezo Sensey - модератор
Ето няколко снимки.

Прикачен файл

IMG_1094.jpg
IMG_1094.jpg (126.45 KиБ) Видяна 15742 пъти

Прикачен файл

IMG_1074.jpg
IMG_1074.jpg (155.1 KиБ) Видяна 15742 пъти

Прикачен файл

IMG_1084.jpg
IMG_1084.jpg (158.15 KиБ) Видяна 15742 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Кой вариант при монтаж на таван от гипсокартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: