Най - вълнуващия въпрос зимно време.
speka_rs - майстор
вт дек 17, 2019 6:03 amyanush написа:

Не днес се надявам да стане.Всичко е много странно ...което ме навежда на диагноза помпа ... 2-3 часа този кръг работи 2-3 часа не иска и те така иначе "проблемната помпа" си изглежда,че работи в смисъл бръмчи и вибрира все едно работи.Намерил съм работеща по малка помпа и днес ще я сменяме за проба ако не ме излъже майстора.
Каква помпа ти трябва колега ? Мотае ми се една 25/7 130 мм ако ти трябва да ти я пратя за някой експеримент.
yanush - специалист
вт дек 17, 2019 9:27 amspeka_rs написа:
вт дек 17, 2019 6:03 amyanush написа:

Не днес се надявам да стане.Всичко е много странно ...което ме навежда на диагноза помпа ... 2-3 часа този кръг работи 2-3 часа не иска и те така иначе "проблемната помпа" си изглежда,че работи в смисъл бръмчи и вибрира все едно работи.Намерил съм работеща по малка помпа и днес ще я сменяме за проба ако не ме излъже майстора.
Каква помпа ти трябва колега ? Мотае ми се една 25/7 130 мм ако ти трябва да ти я пратя за някой експеримент.
Благодаря колега за предложената помощ,но се оправихме...
harley davidson - специалист
пон дек 16, 2019 6:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон дек 16, 2019 6:25 pmyanush написа:
Заваряват се шпилките към котела поне аз това видях :supz:
Вярно бе. Сега го гледах пак.
Ти оправи ли си проблемния кръг?
Определено може и без заварка..Елементарно е..За целта използваш крик-болт или шпилка…Първо фиксираш вътрешната тетка,а след това след ,като си прекарал шпилката през хоризонталната димогарна тръба просто нанизвш втората като на клипчето…Няма заварки,стабилно се държи..
Бих искал да добавя още,че така наречените тетки не съм ги направил от ПЕ-образен винкел,а от квадрат.Реже се една от страните .Идеята е да има дълбочина. Винкелът ,който ми предлагаха е просто по-плитък.
dan4o68 - специалист
съб яну 04, 2020 2:02 pmharley davidson написа:
Бих искал да добавя още,че така наречените тетки не съм ги направил от ПЕ-образен винкел,а от квадрат.Реже се една от страните .Идеята е да има дълбочина. Винкелът ,който ми предлагаха е просто по-плитък.
Дълбочината има ли значение😉 [-o<
Определено има .!!! :) Ако вземеш квадратен профил 100мм. на 100мм. той ще има по-голям обем за димните от правоъгълния 100 на 40 например..Ти мисля,че още миналата година си спретна нещо..Сподели,ако е така..Плюсове минуси :?
dan4o68 - специалист
нед яну 05, 2020 2:08 pmharley davidson написа:
Определено има .!!! :) Ако вземеш квадратен профил 100мм. на 100мм. той ще има по-голям обем за димните от правоъгълния 100 на 40 например..Ти мисля,че още миналата година си спретна нещо..Сподели,ако е така..Плюсове минуси :?
Да правих... Ама при заварката се поосукаха малко и им изправях челата на струга та станаха 60мм... Ако има проблем правя нови, ама напролет😂😂😂

Тема "настройка на котел Хидро терм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: