• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
harley davidson - специалист
чет яну 02, 2020 4:33 pmfilmatoplo написа:
:wink: Те ония гледат с дрона че коминчетата пушат .
А....и там го барнах с един дефлектор на Григорович..Дори на Миражчето му цъкнах едно...Сега стреля,стреля.. :supz:
stoilhristov - помощник
Здравейте! Искам да попитам как е по-добре отворена или затворена система? Моята към момента е отворена и все отнякъде влиза въздух в лирата на банята, та я обезвъздушавам всеки ден. Разширителният ми съд е до лирата, но въздуха защо остава в лирата не знам.
filmatoplo - майстор
Щото лирата ти отклонява от тетка преди разширителния съд -и въздуха който циркулира в инсталацията се събира в нея .Има и друго -ако на лирата имаш обезвъздушител който е отворен -си дърпа от него въздух -махни го и сложи мини сф кранче или ръчен обезвъздушител -дръж го затворен.
stoilhristov - помощник
Да така е, имам обезвъздушител на лирата който е затворен обаче, от там я обезвъздушавам. Но наистина е с тетка преди разширителния съд.
stoilhristov - помощник
Не знам дали не дърпа въздух от клапана на котела, че той имаше една капачка но я изгубих и сега стои отворен отгоре, но мисля, че от там изпуска въздух само навън.
Ruglio - помощник
чет яну 05, 2017 8:23 pmktch_1964 написа:
Здравей , мой приятел вече трети сезон е с същия котел и е много доволен. Отоплява 2 етажа по 150 кв.+300л. бойлер, за гориво
исползва костилки от праскови като основно, но е горял и пелети, не е доволен от цената им. Котела без проблем гори дървестни
и слънчогледови пелети,но не може да гори сламени вече е пробвано. Първата година около месец гореше руски въглища от
топливо и котела направо пееше , пълни бункера и 4 денонощия не го поглеждаше. Според мен котела се справя отлично с въглища но при тях се налага раздробяване зда да минават през мрежата на бункера. За да нямаш изненади винаги дръж бункера
затворен с оптяжките, уплатнението му е същото като на багажниците на лада.
Ше може ли да питаш твоя приател евентуално дали помни настройките с които е бил на въглища с този разход които е постигнал с руските въглища,ще ти бъда благодарен ако ги споделиш :?
ktch_1964 - специалист
съб яну 04, 2020 11:18 amRuglio написа:
чет яну 05, 2017 8:23 pmktch_1964 написа:
Здравей , мой приятел вече трети сезон е с същия котел и е много доволен. Отоплява 2 етажа по 150 кв.+300л. бойлер, за гориво
исползва костилки от праскови като основно, но е горял и пелети, не е доволен от цената им. Котела без проблем гори дървестни
и слънчогледови пелети,но не може да гори сламени вече е пробвано. Първата година около месец гореше руски въглища от
топливо и котела направо пееше , пълни бункера и 4 денонощия не го поглеждаше. Според мен котела се справя отлично с въглища но при тях се налага раздробяване зда да минават през мрежата на бункера. За да нямаш изненади винаги дръж бункера
затворен с оптяжките, уплатнението му е същото като на багажниците на лада.
Ше може ли да питаш твоя приател евентуално дали помни настройките с които е бил на въглища с този разход които е постигнал с руските въглища,ще ти бъда благодарен ако ги споделиш :?
Здравей , това беше преди много години и той не помни нищо, а и няма навика да записва настройки.
Delpi4a - специалист
Здравейте, наближава отоплителния сезон и аз отказвайки се от камината на дърва се сдобих с въпросния котел - 35kw - извинявам се за снимките, правила ги е съпругата ми по време на доставянето и поставянето, тъй като в момента не съм в България. Някои има ли наблюдения върху работата на този модел, който ми казаха бил нов четириходов. Ще се отоплява стара двуетажна къща 130 кв2 с дебел 60 см зид, но без изолация. Досега с камина Прити -само на дърва разхода ми е бил 8-10 м3 при температура в стаите около 25 градуса. Реших се на този модел ( по-скоро на предишния в началото на темата), тъй като баджанака има такъв и за миналата зима изгори 3.5 тона слънчогледови пелети и 0.5 тона калибърирани въглища без никакъв тунинг на котела за 150 м2 къща с 5 см външна изолация студиопор без бойлер на системата. Аз за сега съм приготвил 5 тона пелети от слънчоглед, като по нататък ще взема още 1-2.

Прикачен файл

50B45D61-C734-4E1A-B540-B9B144AA6DEE.jpeg
50B45D61-C734-4E1A-B540-B9B144AA6DEE.jpeg (68 KиБ) Видяна 2106 пъти

Прикачен файл

61DBF96C-3906-4D4A-BDFA-E684B73CEA51.jpeg
61DBF96C-3906-4D4A-BDFA-E684B73CEA51.jpeg (49.05 KиБ) Видяна 2106 пъти

Прикачен файл

0BD9EA3E-20DE-485A-AE98-62F06CDAE405.jpeg
0BD9EA3E-20DE-485A-AE98-62F06CDAE405.jpeg (60.39 KиБ) Видяна 2106 пъти

Прикачен файл

5D92B1CD-023A-46D8-A991-A1BD264B32B2.jpeg
5D92B1CD-023A-46D8-A991-A1BD264B32B2.jpeg (49.27 KиБ) Видяна 2106 пъти