пет яну 03, 2020 4:38 pmradius написа:
براوو مسٹر کرسٹو
Жив и здрав, г-н Radius! И за много години.
Не исках никого да обиждам! Самият аз не винаги съм безупречен... Старая се, колкото мога. Не се ли стараем, излагаме се...
Е...! Дойде време и аз да забия моето управление в стената..Котелът ми е същият- Хидро Терм. Блокира ми на рум-терм и край..!! Запалих го преди три дни без проблем,но след като достигна стайна температура- блокира. Рестартирах десетина пъти,но без резултат. Не ме допуска до никакво меню. От приемника на стайния термостат имам опция за ръчен режим,но не сработва. Отворих управлението и откачих стайния термостат,но никакъв резултат. Взех платката и я монтирах на същия като моя котел при един познат,но....... Не работи и там..Ясно.!!!Нова платка. Обадих се във фирмата от която закупих котела и от там ми дадоха цена-250лв. Ееее....! Отказах се. Смятам да сложа една от новите Натурела с тъчскрийн .Поръчах я,но има едно две неща с които трябва да се съобразя.. Това управление няма необходимият за мен режим -поддръжка в готовност . Или по-точно да ми храни за 2 сек. през 40 мин. горелката до като не работи. Оригиналното го има.. За целта ще си взема едно реле за време-циклично( DH48S-S ),което ще настроя и свържа към ел.мотора на шнека. Един датчик за димните ще дава инфо за това дали е разпалена горелката или е изгасена. Мисля,че ще стане,защото с тунинга не повишава повече от 120*. Само не знам обаче какво да измисля за гасенето. Тогава това управление има функцията да пуска за известно време само вентилатора за да доизгори пелетите ,а това при мен не е от полза . Някаква идея...???
Стаен термостат CW 100, от къде знае кога сменяме лятно часово време със зимно та сам си настройва часовника? В менюто му не видях ни най-малък намек за свързване с интернет.
Има си го като опция в настройките Точка на
менюто
Описание на функциите
Час Задайте актуалния час.
Дата Задайте актуалната дата.
Лятно време Включване или изключване на
автоматичното превключване между лятно
и зимно време.
Когато е настроено ВКЛ., часът
автоматично се превключва (в последната
неделя на март от 02:00 часа на 03:00
часа, в последната неделя на октомври от
03:00 часа на 02:00 часа).
download/file.php?id=137008&mode=view Еиййй...Направо пее..!!! перфектна работа и възможност за най-добри настройки..!! Старата оригинална платка я дадох на сервиз и за 40 кинта бе готова..Е..за резервен авариен вариант..