С климатици ще е по-евтино-ама ще има вятър.
Кефа няма цена!
[/quote]
+1 За отоплението на газ.
Кефа няма цена!
[/quote]
+1 За отоплението на газ.
чет дек 12, 2019 6:39 amТрифон П.Трифонов написа:Кога правех моето парно нямаше интернет та питах тогава един топлотехник дет се мотаеше из фабриката. А той знаеш ли какво ми каза. Смятай по формулите гледай какво пишат по таблиците и на края вземи най голямата стойност и умножи по две че да ти е топло и да не харчиш много. И то тогава газта беше все още мираж. Правех парното на котле с твърдо гориво.ср дек 11, 2019 9:15 pmandy_forresite написа:Един и същ усет ползваме, Анди. Ще добави точно колкото е сметнал, че му липсват сега- 447 вата.
Имам го в 18 квадрата холче- 33/1800/600. Като лъхне тоя змей, замирисва на Кремиковци. Цената за Корадо е малко солена, но при отопление с природен газ или термопомпа си трябват радиатори. До този сезон си мислех, че първоначалното отопление е бавен процес, но си промених мнението, след като добавих радиатори.
съб яну 04, 2020 6:29 pmlov написа: ...........................................Добре де, всичко е хубаво, но никой не ми препоръчва на каква температура да наглася водата за отоплението!...... Ако я повиша, предполагам, че по-бързо ще се стоплят помещенията и котела ще се изключва, като прави икономия от горенето на газ! Знам, че колкото е по-висока температурата на водата - толкова повече ще харчи котела, но все пак, сигурно има някаква средна стойност - и вълкът сит, и агнето цяло!
За ноември 79.37 BGN
И да допълня, че сме на най високата цена на газта в България.
съб яну 04, 2020 8:40 pmLazarGanev написа: Припомни ми с какъв регулатор беше, да не търся назадЗа този регулатор ме питаш, нали така, Лазаре?
нед яну 05, 2020 12:27 amLazarGanev написа: А, останал ти е в наследство от предния котел. Ако прежалиш 200лв и си вземеш CR100 на Бош, въпросът ти става излишен, защото котелът сам си определя работната температура, но с този Милукс наистина трябва ти да я задаваш. Както каза Лов - най-ниската достатъчна, за да не изключва по температура на водата, а по стайна.Лазаре, приятели! Благодаря ви за съветите! Сега повече няма да ви притеснявам с излишни въпроси. Ако нещо пак не ми е ясно, ще напиша въпросите си!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: