• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sa6koto9308 - специалист
Да хистерезиса на гасене съм го увеличил на макс 10 градуса. При зададена температура 60 достига 70. Термоглавите са ми Джакомини механични. Броят на всички глидери в системата са 142 глидера алуминиеви радиатори Radiatori, една лира 115 см и два бойлера по 80 литра.
sa6koto9308 - специалист
Котела ми е 32 киловата Бош
kalin72 - майстор
Лазар рече да не бараш нищо. Слушай Лазар, няма да си създадеш проблеми.
sa6koto9308 - специалист
Добре съгласен съм с Вас
sa6koto9308 - специалист
А относно котела между първата и втората горивна камера има една метална преграда от горе там ли трябва да си е или е излишна
Прикачен файл:
received_2576206759280004.jpeg
Опитай, като я махнеш и ще разбереш!
В момента, бункера на котела е като един почти неизползваем апендикс. Газовете не минават през него, но все пак се нагрява. Като махнеш преградата, надявам се газовете да обтичат еднакво бункера и първия ход на котела.
Пробвай- нищо не губиш! На 95% съм сигурен, че усвояването ще е по дабро, понеже......ще го запазя в тайна, заради Анди.
sa6koto9308 - специалист
Добре, благодаря за отговора :)
Измери Т на газовете на изхода на котела! Не вярвам да са повече от 130 градуса на пълна мощност и 95-105 градуса на минимална, но аз бих опитал с турболатор във втория ход, при сериозна зима. Дори бих направил и пети ход, въпреки, че е тубус с хоризонтален пламък. Има възможност да се остави пространство пред горелката.
sa6koto9308 - специалист
Аз имам турболатор между втората и третата риза на котела дойде заедно с комплекта на котела. А доло при горелката имам тухлички. Те също дойдеха с комплекта. Заради тях ми е малък пепелника и по-често се налага да изривам пепелта понеже съм и на слънчогледови пелети.
sa6koto9308 - специалист
Но иначе утре ще измеря температурата на изхода на котела с лазарен термометър и ще споделя.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22

Тема "Пелетна горелка Bosch Pellet Brenn 2000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: