Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pavlin83 - специалист
Здравейти и за много години имам 2 въпроса на , който бих се радвал да ми помогнете.
1. При палене се събира много пушек в горивата камера и е на ръба да се получи експлозия бихте ли ме посъветвали какво кой параметри трябва да се коригират.
2. Имам bboil , който е обикновен без стаен термостат доколкото разбрах трябва да го вържа на бялата клема отзад та въпроса ми е какъв кабел да използвам и трябвали да спазвам поляритет Alba 18
Благодаря предварително
filmatoplo - майстор
Прочети в инструкциите ,там около параметър 6-8 .Виж на някой настройките за същата камина имат ли тези параметри голямо разминаване с твоите.
nelim - специалист
вт яну 07, 2020 1:05 pmpavlin83 написа:
Здравейти и за много години имам 2 въпроса на , който бих се радвал да ми помогнете.
1. При палене се събира много пушек в горивата камера и е на ръба да се получи експлозия бихте ли ме посъветвали какво кой параметри трябва да се коригират.
2. Имам bboil , който е обикновен без стаен термостат доколкото разбрах трябва да го вържа на бялата клема отзад та въпроса ми е какъв кабел да използвам и трябвали да спазвам поляритет Alba 18
Благодаря предварително
1. намаляш първоначалните дози при палене
2. няма поляритет, ббойл е реле - което като затвори закъсява проводниците на бялата клема . аз ползвам многожилен 2х0.5кв :)
pavlin83 - специалист
вт яну 07, 2020 4:00 pmnelim написа:
вт яну 07, 2020 1:05 pmpavlin83 написа:
Благодаря предварително
1. намаляш първоначалните дози при палене
2. няма поляритет, ббойл е реле - което като затвори закъсява проводниците на бялата клема . аз ползвам многожилен 2х0.5кв :)

Във връзка с паленето намалих пар 6 от 23 на 20 и пар 8 от 8 на 6и май се получи а относно bboila свързвам дерекно в клемата без никакви трансформатори
petia8804 - помощник
здравейте :) АКо някой се е сблъсквал със същия проблем, моля да ми даде насоки. Миналата година промених настройки на димни газове на 65 (P55), но тази година димните са над 160(реални градуса)...Как да намаля Т на димните газове и да си работи нормално печката.От коминното тяло се вижда мараня. [-(
filmatoplo - майстор
Да знаете ,ако ви изгори оригиналния нагревател -подменете го с японска керамична запалка с резба 3/8 ,става проверено на въздушните камини екоспар 8 и 10 киловата. :wink:
Здравейте отново,
Имам един въпрос, защо при палене и да кажем 10 мин след запалване ми държи много високи градуси на дините газове, около 200,случи ми се и на 2 пъти да почервенеят кюнците, а Прага на димни газове ми е 75,т.е. 150 гр.
filmatoplo - майстор
При разгаряне явно ти пуска повече пелети и огъня е буен .Колко ти е параметър 8 .
Параметър 8 е 3,да разгаря малко по буйно, но според мен не е прекалено буйно. А защо като стигне 150 гр. не усещам и не виждам винтилатора да намаля. Приемам че не може да закове 150 и да почне да пада, но да стига 200 и нагоре...
filmatoplo - майстор
На 10та страница са файловете с таблиците с настройките на камhttps://nelim.han.bg/instalatorski_nastroiki_ecospar.xlsините.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: