ср яну 08, 2020 3:04 pmmorfei1 написа:Щом казваш- значи така е.
Само с едно уточнение- на водицата ѝ е по лесно да идва при тебе.
ср яну 08, 2020 3:04 pmmorfei1 написа:Щом казваш- значи така е.
morfei1 написа:... До 7.5тона съм ок ...Смятам 7.5тона изгорени за 7 месеца, когато работи отоплението = средно над тон за месец.
ср яну 08, 2020 3:17 pmТрифон П.Трифонов написа: Щом казваш- значи така е.Така е, и аз така съм чел, обаче и аз не знам какво се случва напрактика на етаж 1.... понеже нямам мониторинг на главите и положението на вентила в момента с история, освен чрез датчиците за температура, които не управляват главите. Примерно, на горния етаж, където е HmiP, една от главите е без датчик. При зададена темп да подръжа 20C, и при температура 21.5C при главата, и 21.5C в стаята, главата отваря и започва да топли, макар и с малко. Тоест отваря 1,5C преди заданието и по темп на главата и по стайна температура, но при Херцовете се явява напрактика отваряне 3.5C по-рано, което ми е много странно. Това е лира за баня, която ми е в кухнята и мога да я съпоставя с лирата ми в банята, която се управлява от датчик. Разположени са еднакво от земята и са сходни като размер, но управлението с датчик е съвсем различно, и много по прецизно. Знаеш, когато главата на HmIP е вързана за термостат, започва да отваря леко - 0.5C по-рано от заданието
Само с едно уточнение- на водицата ѝ е по лесно да идва при тебе.
ср яну 08, 2020 10:21 amgandonov написа: Здравейте,Това е вярно но 70 кв.м. със външна изолация може да са 100 кв.м.
Искам да попитам дали правилно съм разбрал какви са месечните разходи за отопление с пелети.
Повечето от вас с 1 тон на месец (30+кг на ден) отопляват ~150кв.м. Цената на добри пелети с транспорт е ~450лв/тон.
т.е. Месечните разходи за отопление + топла вода са ~450лв при постоянно живеене на едно семейство в къща.
Такъв ли е порядъка на сметката или съм се объркал тотално?![]()
ср яну 08, 2020 11:20 ammorfei1 написа:Може и да съм под 15кг. - в момента имам гориво до края на месеца или за 4 месеца съм изгорил гориво за 600 лева..
Жив и здрав, пожелавам ти да паднеш на 15кг. за денонощие.!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: