Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
ср яну 08, 2020 11:34 pmandy_forresite написа:
Трябваше да снимам какво заварих преди 20 минути. Горелката се беше затрупала с пелети. Мощност 2 и 1132 rpm. Оставих я час и половина преди това на 1280-90. Отгоре оставаше 1 пръст хоризонтално да се запечати съвсем та да не може да излиза и пламък. Не знам как стояха без да падат острани. 4 пръста висок тлеещ пласт от слепили се пелети точно по ръбовете и не падат :) Подаването за втора е 2.1 през 45 секунди. Май прекомерното подаване отпада като причина.
Не е задръстен котел, кюнци или занемарена горелка. Първите две са изчистени преди 3 дни, а третото е всеки ден. Спиралата е докъдето трябва, няма скъсяване. Интервалите са ми по 45 сек. Какво ли може да е :? От пелетите не е, от горелката не е, от зареждането не е, от интервалите не е ... Какво ли остана ...
При мен когато по време на горене се чува само вентилатора значи пелетите се обдухват предимно от разположените в задната част отвори, а това автоматично значи слепването им отпред. Става като ограда. Когато се чува не само вентилатор, тогава може да се видят синкавите основи на пламъчета в предната част. Освен това коминът едва-едва издава че има отопление с твърдо гориво. С малко вентилатор пуши и с много също, макар и по-слабо. Само като приближавам с колата и видя комина знам дали има смисъл да ходя в котелното :-D
Проблема е в rpm. Скрий ги тия обороти и не ги гледай че само те объркват. Направи въздух на втора степен между 42-44% процента и няма да имаш задръствания. Направи и първа на 40%, направи и трета на 46% и карай 24 часа с тия настройки и ако се задръсти снимай и сподели.
Спорен е момента ще загубиш ли някой киловат в комина или ще спечелиш от безпроблемно горене без буци и преливане на пелети за 24 часа. :partyman:
filmatoplo - майстор
Няма какво да губи -да пробва с този по малък % въздух и да сподели. :wink: Пелетите ми растът :-D

Прикачен файл

277498_188172701246867_7317837_o.jpg
277498_188172701246867_7317837_o.jpg (112.74 KиБ) Видяна 2255 пъти
Rumen89 - специалист
Здравейте,
При повечето потребители как е настроена функцията за поддържане на пламъка?
Интересувам се дали може да се нагласи при достигане на температурата да подава по малко пелети така, че горелката да излиза от съспенд и да не гасне?
LazarGanev - "Велик майстор"
100 пъти е обсъждано - не е добре да се поддържа някакъв мижав огън - за горелката, за котела и за джоба на собственика. 25% е минимума.
n.ganev - майстор
LazarGanev написа:
100 пъти е обсъждано
Не става само с ядене, пиене и чесане на пръстите по клавиатурата или дисплея на телефона - Трябва и четене!
Хай :drinkers:
пет яну 10, 2020 6:22 pmRumen89 написа:
Здравейте,
При повечето потребители как е настроена функцията за поддържане на пламъка?
Интересувам се дали може да се нагласи при достигане на температурата да подава по малко пелети така, че горелката да излиза от съспенд и да не гасне?
При повечето потребителе, функцията е настроена на 0.
Може да се гласи, но не да излиза, а да продължава съспендирването, но за чий чвор ти трябаше трийска и толкова високоенергоефективен котел, та си беше седнал на ушите и не слушаше?
Изключи и минавай на часови график!
Тръпка си ми, няма та остая я.
Rumen89 - специалист
Хора отоплявам къща 240 кв.м. Горелката съм я скопил почти да си губи пламъка и пак влиза в съспенд. Ако го сметна с таблицата излиза под 3 kw. мощност. Гори по 35-40 кила пелети последните 48 часа. В цялата къща е 23 градуса. Котела сигурно е много ЕФЕКТИВЕН.
пет яну 10, 2020 9:25 pmRumen89 написа:
Хора отоплявам къща 240 кв.м. Горелката съм я скопил почти да си губи пламъка и пак влиза в съспенд. Ако го сметна с таблицата излиза под 3 kw. мощност. Гори по 35-40 кила пелети последните 48 часа. В цялата къща е 23 градуса. Котела сигурно е много ЕФЕКТИВЕН.
Само днес и само за теб.
3 киловата викаш?! 35 кила ги приемам за денонощие, но горени през последните два дни. Да смятаме ли по натам?
Няма щото си го написал така, че ако ти светне ще се извъртиш.
Поне става ясно, че ако сега си за 3 киловата, то в големия пизил няма да ти трябват повече от 10-15. Що ти трябаше 3ийсе на главата.
Писах ти и не са засягай като щипнато моме!
Имаш си котела и горелката, чул си нещо за съспенда, но по добре се откажи и минавай по графици. Инак, може да се направи да не гасне. От това следват пък други ядове и странното е, че не си прочел за това.
morfei1 - специалист
.....Гори по 35-40 кила пелети, за 240кв.м и 23C.
Работата е за черпене с тоя разход :partyman:
пет яну 10, 2020 11:51 pmmorfei1 написа:
.....Гори по 35-40 кила пелети, за 240кв.м и 23C.
Работата е за черпене с тоя разход :partyman:
В предния пост пише горяла на ок 3 киловата. Това са 72 за денонощие.
Ако вземем под внимание и количеството пелети, нека е долната граница, то умножено по 4 киловата от кг. излизат 140 киловата.
Къде е разликата? Сигурен съм, че котелът не е лош, ама 12.5 вата загуби на квадратен метър???!!! При това положение бих се топлил на ток. Пелети не ми трябват.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: