Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ky-kyy - майстор
пет яну 10, 2020 6:07 pmТрифон П.Трифонов написа:

Така е. На маса сядам само с хора, които могат да пият, а трактора не го карам пил. Теб не та познавам, та си в графата вие.
Ми тогаз, за къв Хикс, са влачиш, като кудук подире ми и ма репликираш ? Мислиш си, че си нещо оригинален, или остроумен, или пък че си много вървежен ли? Заблуждаваш се, да та светна :)

Нейсе, запуши я....как обичаше да казва, лирическия герой. в един пътепис....
пет яну 10, 2020 6:10 pmky-kyy написа:

Ми тогаз, за къв Хикс, са влачиш, като кудук подире ми и ма репликираш ? Мислиш си, че си нещо оригинален, или остроумен, или пък че си много вървежен ли? Заблуждаваш се, да та светна :)

Нейсе, запуши я....как обичаше да казва, лирическия герой. в един пътепис....

Да и особено пунктоален.
пет яну 10, 2020 5:53 pmky-kyy написа:
Резилиш, тематичното си име, ве :axe: Нищо не разбираш, от правилно напиване и тънки питиета...
ky-kyy - майстор
Днес, си купих картонени кофички за разсада. Досега ползвах такива от кисело мляко, ся ще видя с тия как е, че ми е кушия кога вадя разсада. Обаче, ми се вижда бая картонен картона, дали ще изгние това бързо...Някой ползвал ли е?
kr1100 - майстор
Утре се катеря по 1 висока кайсия да я поскъся по височина. И ще пълня "килийки" с почва за разсад
preslav - майстор
Темата е на всички, които са взели участие, било то с питане, съвет, мнение, снимки и т.н. Не вярвам някой да се връща назад в многобройните страници, по-скоро който иска пита, който иска отговаря, така че по-логично ми се вижда предишните години да се архивират или отделят, а не да се създава нова тема, но създателите на сайта да си преценят, все пак листите и мастилото са техни.
Мен лично ме кефи добрият тон тук, за разлика от много други теми, в които се изявяват професионалистите - това да задържим е вече постижение!
По въпроса с "картонените" кофички - и аз съм се заглеждал в тях, ама нещо не им виждам ГОЛЯМАТА полза, да не говорим, че една година се пробвах да садя моркови в кори от яйца (по някаква руска идея), ами морковите станаха като яйца, коренчето не успя да премине през цепнатото дъно.
По отношение на виното - не се виждам как бих пил делиборан, по-скоро ще си купувам вино докато моето стане, а не обратното, ама всеки знае себе си, мен вино и ракия не ме влекат, може би затова така приказвам.
Хайде успехи през новия сезон!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет яну 10, 2020 10:18 pmkr1100 написа:
Утре се катеря по 1 висока кайсия да я поскъся по височина. И ще пълня "килийки" с почва за разсад
Браво! Успех! Поздрев на Кокеро
kuger - майстор
пет яну 10, 2020 6:19 pmky-kyy написа:
Днес, си купих картонени кофички за разсада. Досега ползвах такива от кисело мляко, ся ще видя с тия как е, че ми е кушия кога вадя разсада. Обаче, ми се вижда бая картонен картона, дали ще изгние това бързо...Някой ползвал ли е?
Миналата година сях моркови в кори от яйца и с корите в земята. Получи се. После при ваденето на морковите в земята имаше дребни останки от корите, които при фрезоването изчезнаха.
ZMeyGorianin - майстор
Каква е идеята да се садят в кори? Само се цепи дъното на гнездото ли? Какво друго може да се сади така?
ky-kyy - майстор
Значи, правилни са били опасенията ми :? Коренчетата трудно ще пробият картона....Въпреки това, ще рискувам десетина корена....
Относно виното, аз го пия целогодишно. Естествено, нямам възможност, сам да си го произвеждам и затова редовно си купувам. Понякога от изби, понякога от частни лица, но най-вече бутилирано. Ся, не мога да разтягам пичи масали, за зреенето на южен склон и послевкусове на нам кви си билки и аромати на прясно окосено сено, ама си му се кефя, по мой си начин.....
Тази година, поне в моя край, беше гроздена. Нямаше валежи и узря рано и съответно рано го обрах. Преди, когато го държах в бурета, все нещо не се получаваше. Мисля си, че вината за това е моя, защото не се грижех добре за съдовете....Та, затова си купих иноксов съд 200 литра, в който протича ферментацията и след това съхранявам виното. Ми, родих се :) Лесно се измива, лесно се поддържа. Всъщност и на теория и на практика си е вечен :) И те така...до Нова година имам вино собствено производство, после на магазина. В началото, се натисках на вина от доказали се производители- френски, испански, унгарски...., но често се разочаровах. Не си отговаря, за парите, просто. Започнах да изпробвам вина от уж нетрадиционни дестинации и останах очарован. После се поразчетох и разбрах, че не били чак толкова нетрадиционни, а завладяват пазарите, на старите хегемони, ако мога така да се изразя...
Взимам и от наши производители, но много рядко, защото ми идва леко нагорно, да давам по 70-80 лева за бутилка вино....докато чилийско или юарско, със същото качество излиза около 20 кинта...
ky-kyy - майстор
съб яну 11, 2020 9:22 amZMeyGorianin написа:
Каква е идеята да се садят в кори? Само се цепи дъното на гнездото ли? Какво друго може да се сади така?
Идеята е, да се посади с кората и се очаква, тя да се разложи в почвата...Не мисля, че трябва да се цепи.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: