чет яну 16, 2020 10:10 ammorfei1 написа:Зона рег ми е 6 температурен обхват ТК 15 60 грчет яну 16, 2020 10:06 amStenli 84 написа: Аха ясно ще премеря шнека в камерата се образува лек нагар но и пелетите не са много добри сега си взех на трон с тях няма проблем, 25 - 25,ти е зареждането или времето между зареждането 1-6 е секундите пускане на пелети25 - 25 е паузата ми при зареждане
1 -6 е времето ми за зареждане
Това при дебит на шнека 1.4кг. за 6мин., примерно миналия сезон дебита на шнека ми беше 1.5кг., това вече зависи от пелетите. Съответно се правят корекции, в паузите за да постигнеш същата мощност за час.
чет яну 16, 2020 10:21 amStenli 84 написа: Зона рег ми е 6 температурен обхват ТК 15 60 грМоята зона рег е 5C, по-мако не може, а и не трябва при 5 степенна модулация 100%, 86, 66, 50, 33, 16%. Няма нужда от голяма зона на модулация за нормално инертни системи при добре настоена горелка спрямо ОИ и най-вече загубите на къщата, желаната температура за подържане в стаите. Ако има някви нискотемпературни кръгове, тогава работата е по-друга и може да се ползва по-голяма зона рег, но твоят случай не е такъв. 5-10C са предостатъчни.
Това "ТК 15 60гр" е при какъв градус котела да пали и да изключва, по спомен

Помпата при каква темп включва? С тоя трипътен на 45C, предполагам поне на 50C си я настроил да включва? Би трябвало да изключва да върти при темп 46C? Тва гледал ли си го?
При мен тази минимална настойка на "ТК" е без значение, понеже темпаратурата никога не пада до такъв градус, но съм го настройл на 20C. В моят случай е без значение. Мога да го пробвам в по-топло време когато карам само на нощно отопление, дали примерно при задание мин темп 25 -30C ще запали сам котела, когато котелната вода чукне този градус

Когато горелката изключи по достигната температура, след като изчака за изгаряне на последната доза и вентилация около 10-15 мин. Вентилатора спира ли напълно или продължава да върти на макс обороти до следващото палене, когато се достигне долната точка/темп. в твоят случай 60C на зона рег?