Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
masteradmin - майстор
мисля че не трябва да е повече от 50-100 вата иначе ще се счупи огледалото. С 1000вата може да отопляваш стая.
Тани - модератор
По любопитното е вида на нагревателя! Доколкото разбрах трябва да е не по-дебоел от 1-2 мм :? :?
Palawnik - специалист
masteradmin написа:
мисля че не трябва да е повече от 50-100 вата иначе ще се счупи огледалото. С 1000вата може да отопляваш стая.
1 000W при 220V, а при 12V е около 50W поне така мисля.
Тани написа:
По любопитното е вида на нагревателя! Доколкото разбрах трябва да е не по-дебоел от 1-2 мм :? :?
Идеяте е да се използва нагревател за печка. Продават такива "реотани" в магазините. Диамеръра на нишката е около 0,1 -0,5 mm. Не съм го мерил, но е там някъде.
Тани - модератор
Palawnik написа:
За консумазията си прав, но дали ще отдаде 50 вата - не мисля ! Ще трябва да направиш онси опит като за печатната платка и да откриеш нужната ти дълчина за съответната температура!
Palawnik написа:
Тани написа:
Идеяте е да се използва нагревател за печка. Продават такива "реотани" в магазините. Диамеръра на нишката е около 0,1 -0,5 mm. Не съм го мерил, но е там някъде.
На теория ще стане , но на практика :? :? :? замисли се как ще закрепиш 3-4 а може и повече метра тел междъ две стъкла без да се допира в нито една точка :? :? :?
Тани - модератор
:?
Последна промяна от Тани на пон сеп 25, 2006 2:33 pm, променено общо 2 пъти.
Тани - модератор
Palawnik написа:
За консумазията си прав, но дали ще отдаде 50 вата - не мисля ! Ще трябва да направиш онзи опит като за печатната платка и да откриеш нужната ти дълчина за съответната температура!
Palawnik написа:
Тани написа:
На теория ще стане , но на практика :? :? :? замисли се как ще закрепиш 3-4 а може и повече метра тел между две стъкла без да се допира в нито една точка :? :? :?
Palawnik - специалист
Ако знаех всичко :? нямаше да пусна темата :wink:
Тани - модератор
Е не вярвам някой да го е правил , затова ти казвам подводните камъни за които се сещам и идеите и начина за пресмятането им , които ми идват наум . Сигурно има и по- добри решения , дано някой да сподели!
masteradmin - майстор
това с ватовете е отделена топлинна мощност няма значение дали е на 12В или 220в
Тани - модератор
Прав си админ , но на тази площ като за 220 V топлообмена с околния въздух ще е такова , че на практика няма да се получи загряване! Ще дам пример с два резистора 10 ома , единия 0,125 W другия 2W .Еднакво ли ще се загреят , ако през тях минава еднакъв ток?
Палавник , не знам по какви формули си изчислил тези 50 W ,но аз като ги сметнах не са 50 , а 48 , и не са ватове а са омове :-D ватовете са 3 !
Като се замислих обаче може да се комбинират двете идеи и да стане работата! Може да се направи рамка от стъклотекстолит или нещо такова и около нея да се увие по подобие на тостерите вече оразмерения за 12V реотан! Или за да е само от едната страна реотана може да не се увива а да преминава през предварително пробити отвори в двата края на стъклотекстолита през около 1 см. Малко по малко започна да се избистря идеята!

Тема "Ел. огледало в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: