мисля че не трябва да е повече от 50-100 вата иначе ще се счупи огледалото. С 1000вата може да отопляваш стая.

masteradmin написа:мисля че не трябва да е повече от 50-100 вата иначе ще се счупи огледалото. С 1000вата може да отопляваш стая.1 000W при 220V, а при 12V е около 50W поне така мисля.
Тани написа:По любопитното е вида на нагревателя! Доколкото разбрах трябва да е не по-дебоел от 1-2 ммИдеяте е да се използва нагревател за печка. Продават такива "реотани" в магазините. Диамеръра на нишката е около 0,1 -0,5 mm. Не съм го мерил, но е там някъде.![]()
Palawnik написа: 1 000W при 220V, а при 12V е около 50W поне така мисля.За консумазията си прав, но дали ще отдаде 50 вата - не мисля ! Ще трябва да направиш онси опит като за печатната платка и да откриеш нужната ти дълчина за съответната температура!
Palawnik написа:На теория ще стане , но на практикаТани написа:По любопитното е вида на нагревателя! Доколкото разбрах трябва да е не по-дебоел от 1-2 ммИдеяте е да се използва нагревател за печка. Продават такива "реотани" в магазините. Диамеръра на нишката е около 0,1 -0,5 mm. Не съм го мерил, но е там някъде.![]()
Palawnik написа: 1 000W при 220V, а при 12V е около 50W поне така мисля.За консумазията си прав, но дали ще отдаде 50 вата - не мисля ! Ще трябва да направиш онзи опит като за печатната платка и да откриеш нужната ти дълчина за съответната температура!
Palawnik написа:На теория ще стане , но на практикаТани написа:По любопитното е вида на нагревателя! Доколкото разбрах трябва да е не по-дебоел от 1-2 ммИдеяте е да се използва нагревател за печка. Продават такива "реотани" в магазините. Диамеръра на нишката е около 0,1 -0,5 mm. Не съм го мерил, но е там някъде.![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: