• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Явно съм глупава. Първо се хванахме с една фирма да ни направи целия ремонт, платихме 2 хил. лв. за дограма която така и не дойде, защото фирмата фалира. Сега я ги видим тези пари, я - не. После дойде един майстор да направи шпакловките, направи едната стая и тъй като и на него не му платиха от фирмата той взе че открадна няколко пакета с шпакловка, лепила и др. да си навакса труда. После дойде един фаянсаджия, обаче искал някой друг да му направи замазката в банята. След него случихме на този, който явно освен че не му пука върху какво лепи, смесва и лепилата. Ами всъщност отчаяно исках да чуя, че можем да оставим плочките така, защото сме назад с 2500 лв., а и ако ги махнем трябва нови пари за труд и лепило. Че и за плочки. Извинявам се, ако съм издразнила някого.
solo5 - майстор
silky, никого не си издразнила
и не се връзвай на вечния сърдитко във форума :-D
аз също съм от Бургас и съм говорил с над 10 майстора за баня
с някои от тях съм се срещал лично
- един не идва, друг не става за нищо и т.н.
Винаги има риск при избор на майстор и докато не стане ремонта не можеш да си сигурна за самата работа
Лошото в Бургас е че и за 15лв и за 25лв на квадрат може да ти дойдат еднакво некадърни майстори
Цената не е определяща за качеството на работата, поне тук в нашият град
Аз също намерих майстор за 15лв и определено имам доста забележки, но какво да се прави :|
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И аз мога да пръскам радост и утеха на отчаяните. Разбира се, че можете да оставите така плочките. Успокой се.
royal - напреднал
оле, какви майстори има, ама какви са тези хора и удачно ли е да им се казва майстор не знам. ужас дано се оправите без много финансови загуби. :?
Time2Burn - специалист
Това че са смесени лепилата, не означава че това е причината за бавното стягане на лепилото. Не е фатално да се смесват лепилата, но не е и необходимо. Ако плочите не чукат на кухо, значи няма причина за притеснение. Възможно е боята да се окаже здраво слепила за основата, а лепилото да е слепило добре за боята/латекса. Щом не са паднали досега, значи няма място за притеснение, още повече че майстора може да е имал опит и да е преценил че няма да паднат. Не го винете, защото тъй или иначе той си е свършил работата.
masterval - майстор
silky,
Ако още не си го разкарала "майстора", направи го.
Ако все още не ти е мн.ясно, ще се опитам да напиша
1. Не е ясно, колко метра ти е тоалетната, но ако за първия ден (най-бавният, тогава се пускат отвесите, определят се нивата, превеждат се по стените, мисли се, псува се на два езика и пр.) този "М" е налепил половината, според теб около 7 м², - не бива да му се има доверие. Нека да споделят професионалистите от този форум колко квадрата се лепят за ден, че и "по схема".
2. Дори да е "забелязал" латекса и да е пропуснал, че отдолу има блажна боя, той най-малкото би могъл да "начовка" стената, тоест да произведе няколкостотин дупчици по повърхността. Тогава след три дена нямаше да можете така лесно да свалите плочките.
3. Лепила не се смесват. Това пишат производителите. Но мисълта ми е друга: ако на този "майстор" някой му обясни, че така се губи повече време и повече сили, а ефектът е никакъв, насила да го караш, няма да ги смеси.
Изводът за мен е, че има познания толкова, колкото е чул в кръчмата. Нещо от модерните варианти: Смесвай сатена на Кнауф с чист гипс, по-бързо стяга, но се работи бавно... Смесвай лепилото с чист цимент, става много яко, Смеси боята с боза, а латекса с Ц-200...
Много са самораслите гении, трябва да отворим отделна безкрайна
тема за тези селско-градски легенди.
4. Пляс-пляс иш върху стената е погрешно, но и ти си го знаеш, щом питаш.
5. Не го пускай в банята, ами "хайде обратно при тютюна!"
vidrata - специален-специалист
От петък съм запразнувал Никулден на една вила та не можах да пиша.

Ей Соло това за вечносърдития ако е за мен мисли му :x .

Силки по спокойно бе .Просто попитах от любопитство за цената ,пък и не съм казал че си длъжна да знаеш как се лепи и върху какво може или не .
колегите са ти отговорили много вярно и точно така че няма и аз да се изхождам по въпроса :lol: .
Чао и успех.
solo5 - майстор
vidrata написа:
Ей Соло това за вечносърдития ако е за мен мисли му :x .
споко не беше за теб :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Издънка!Майстора налепи плочките върху блажна боя!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: