fox_vt написа:...Така или иначе поръчах готовата схема предложена от хидрата тая вечер ще дойде.В интерес на истината не съм я пробвал. Никога не съм гледал пилци.
 По принцип няма причина да не работи коректно. Пак е на базата на 723.
fox_vt написа:...Така или иначе поръчах готовата схема предложена от хидрата тая вечер ще дойде.В интерес на истината не съм я пробвал. Никога не съм гледал пилци.

gogo7777 написа:Ето схема на прецизен терморегулатор...Ха. Отдавна не бях виждал схема където се използва 2С175А и подобните му. Някъде имам един цял пакет със стотина броя. Преди мноооого години падна голямо чудене като се наложи да измеря такива на една платка.
 Няма как да го забравя.
 Няма как да го забравя.
 Сега при тези цени не си заслужава дори да се замислиш къде е повредата. Наскоро патих със съдомиялна АЕГ. В сервизите платки не ремонтират сменят с нови по 250 лева
 Сега при тези цени не си заслужава дори да се замислиш къде е повредата. Наскоро патих със съдомиялна АЕГ. В сервизите платки не ремонтират сменят с нови по 250 лева  А нова китайска чини колко две платки
 А нова китайска чини колко две платки  Ремонт или китайско
 Ремонт или китайско 
нед апр 13, 2014 9:28 pmhladnia написа:А какви са означенията на термистора КТМ-8?Как изглежда?fox_vt написа:Обаче заради проблема със калибрирането ще трябва точен термометърЗдравейте, реших да внеса малко яснота по схемата.
Не искам да убидя никой, но не е достатъчно човек да може да държи поялник и вече е майстор, за това се искат познания.
Тая интеграла 723 от извод 6 излиза 7V стабилизирано напрежение.Изводите 4и5 са за компаратора (променя изхода при еднакви напрежения) към 4 между +и – съпротивленията са еднакви 6,8к от което следва напрежението наполовина 3,5V
То там и на извод 5 когато се изравни напрежението с 4 ще се промени на извод 10.
С две думи когато съпротивлението на КТМ е в границите 1к до 4,3к , регулатора ще действа.Когато транзистора е запушен Тиристора получава положително напрежение и е отпушен и обратно когато транзистора е отпушен на колектора е 0V и тиристора запушва

вт фев 25, 2020 5:56 pmkr1100 написа: [quote=krasiorocknro.......А какви са означенията на термистора КТМ-8?Как изглежда?То си пише 1 до 4 кОм. Какъвто намериш в този диапазон терморезистор. Има руски сини дискови 4-5 мм не помня означението /

Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: