fox_vt написа:...Така или иначе поръчах готовата схема предложена от хидрата тая вечер ще дойде.В интерес на истината не съм я пробвал. Никога не съм гледал пилци.

fox_vt написа:...Така или иначе поръчах готовата схема предложена от хидрата тая вечер ще дойде.В интерес на истината не съм я пробвал. Никога не съм гледал пилци.
gogo7777 написа:Ето схема на прецизен терморегулатор...Ха. Отдавна не бях виждал схема където се използва 2С175А и подобните му. Някъде имам един цял пакет със стотина броя. Преди мноооого години падна голямо чудене като се наложи да измеря такива на една платка.
нед апр 13, 2014 9:28 pmhladnia написа:А какви са означенията на термистора КТМ-8?Как изглежда?fox_vt написа:Обаче заради проблема със калибрирането ще трябва точен термометърЗдравейте, реших да внеса малко яснота по схемата.
Не искам да убидя никой, но не е достатъчно човек да може да държи поялник и вече е майстор, за това се искат познания.
Тая интеграла 723 от извод 6 излиза 7V стабилизирано напрежение.Изводите 4и5 са за компаратора (променя изхода при еднакви напрежения) към 4 между +и – съпротивленията са еднакви 6,8к от което следва напрежението наполовина 3,5V
То там и на извод 5 когато се изравни напрежението с 4 ще се промени на извод 10.
С две думи когато съпротивлението на КТМ е в границите 1к до 4,3к , регулатора ще действа.Когато транзистора е запушен Тиристора получава положително напрежение и е отпушен и обратно когато транзистора е отпушен на колектора е 0V и тиристора запушва
![]()
вт фев 25, 2020 5:56 pmkr1100 написа: [quote=krasiorocknro.......А какви са означенията на термистора КТМ-8?Как изглежда?То си пише 1 до 4 кОм. Какъвто намериш в този диапазон терморезистор. Има руски сини дискови 4-5 мм не помня означението /
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: