Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет фев 27, 2020 4:40 pmfilmatoplo написа:
:? Кварцовия май няма подходящ цокъл да влезе в тръбичката.
Филме, имаха точно като грейковските, но скоро ги свалиха от сайта.
Инак изглеждаха много добре на хартия, но brassSob казва друго.
brassSob - специалист
чет фев 27, 2020 5:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет фев 27, 2020 4:40 pmfilmatoplo написа:
:? Кварцовия май няма подходящ цокъл да влезе в тръбичката.
Филме, имаха точно като грейковските, но скоро ги свалиха от сайта.
Инак изглеждаха много добре на хартия, но brassSob казва друго.
Ами говоря за нещо от което имам много и не струва. Пазара го изиска, осигуряваме го, но това беше несполучливо.
filmatoplo - майстор
Мислих си да пробвам един кварцов нагревател на котел Пелетерм ,можеше и да се получи ,там обдухването на топлата струя е гарантирана напред .В най лошия случай ще е керамичен .Не са ли здрави даги и кварцовите.
frizera - напреднал
чет фев 27, 2020 3:48 pmEvgeniy написа:

А защо се отказа от кварцовата?
Ослушах се, огледах се и видях че идва влак, та за това...... Просто реших да заложа на изпитано решение. А и като няма възможност да ги видя на живо и да сравнявам и меря... И тук никой нищо не сподели...
markoscbr - специалист
здравейте колеги,от 2-3 дни при запалване на грейко експерт се полочава детонация , пали се по натаймери горивто е сл.люспа ,значи зарежда и се включва запалката и в момента на запалване става взрива на какво се дължи , днес котела работи до 11.00 и по таймер се запали тодава стана и взрива в 19,30ч ако някой е имал такива проблеми нека сподели -който иска благодаря
Не съм имал подобни гърмежи.
Почисти си бункера и големия шнек!
После коригирай първоначалното зареждане!
markoscbr - специалист
пон мар 02, 2020 9:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не съм имал подобни гърмежи.
Почисти си бункера и големия шнек!
После коригирай първоначалното зареждане!
здрасти Трифка,големия шнек от какво значение е за тези детонации за запалване, преди месец и половина го чистих
markoscbr - специалист
първоначалното запалване е 48%вентилатор до сега съм нямал проблеми с запалването,да не би топлото време да влиае на запалването ,споделям защото до сега 3та година съм нямал проблеми.
Evgeniy - майстор
Пробвай да намалиш първата минута или две на 44, после увеличи на 46 или повече.
Ето какво пишат от Натурела в оригилното си ръководство за идеологията на запалването:

" След изтичане на времето за работа на нагревателя без вентилатор има още две
стъпки, при които се включва и вентилатор. Идеята е първо вентилаторът да работи с
по-малка интензивност, за да не загаси огъня, но да подава необходимия кислород.
След стабилизиране на огъня може да се увеличи скоростта на вентилатора до
пълното запалване на наличните пелети."

Да, и Трифоновата бележка за първоначалното зареждане има илюстрация в темата за пелетната камина:
пон мар 02, 2020 11:46 pmjangeloff написа:
Дозата така трябва да е нагласена, че пелетите да са на едно ниво с горният ръб на запалката. Ако пелетите покриват запалката в повече, то запалването е затруднено. Отделя се много дим, в следствие на което, появата на пламък, се съпровожда с "бум".
filmatoplo - майстор
Да регулирай първоначалната доза ,има малко значение и остатъчната пепел от предното горене .Фабрично въздуха за палене е 3 минути 46% и 3 минути 42% щом така са преценили на втория етап въздуха да бъде по малко :? Аз понякога го увеличавам като при първия етап .Срещал съм горелки с въздух за палене 90-100% :lol: За нагревателя -сложи му 10 секунди преди вентилатора -да омекоти топлинния шок .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: