Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pi6ligara - специалист
Кое точно да припилвам, дупката на запалката ли да направя по голяма? Моя работа ли е да преправям камината или да викам инсталатора, да ми вземе пари и да ми каже, че така трябва да си е, или да ми каже че съм я преправял и ми отпада гаранцията?
starsel - специалист
нед мар 01, 2020 6:11 pmfilmatoplo написа:
Според мен кошницата трябва да си лежи плътно и да си опира добре по периферията ,въздуха трябва да преминава само през запалката и през отворчетата на дъното на кошничката .Този процеп на снимката определено ще бърка малко приоритета на въздушните потоци за което са определени .С малко припилване тук-там кошничката ще си легне плътно на местото същевременно и запалката трябва да е в отвора на кошницата .Пробвай да я поставиш да си легне добре ,ако пали и работи така я дръж.
и моята е като на колегата трябва да пропиля отвора на запалката и все пак 3000лв с монтажа за камината и да почвам да я ремонтирам не ми се вижда нормално а камината е добра за цената си,ако има инсталатори които следят форума могат да сигнализират Грейко и да се отстранят тези дребни кусури
filmatoplo - майстор
Това че е надигната може и да е подвеждащо ,поставете кошниците да си легнат плътно и снимайте как седи запалката ,за да преценя .
starsel - специалист
нед мар 01, 2020 6:43 pmfilmatoplo написа:
Това че е надигната може и да е подвеждащо ,поставете кошниците да си легнат плътно и снимайте как седи запалката ,за да преценя .
утре като я почиствам ще снимам и ще кача снимките
filmatoplo - майстор
Не за друго -ами защото правилното стоене на кошницата е тя да си ляга добре долу ,а дали запалката е влязла или не -номера е да пали без проблем.
pi6ligara - специалист
Ако от долу я сложа плътно, от горе просто няма запалка.
Прикачен файл:
IMG_20200301_191258.jpg
slaviyakov - специалист
А възможно ли е самата запалка да не е монтирана както трябва?
bmahob - майстор
Запалката на грейката контактна ли или само обдухва
filmatoplo - майстор
:? Така не съм виждал да е отдръпната назад запалката -пали ли така .За съжаление нямам чисто нова да сравня ,ако някой има да покаже.
jangeloff - специалист
нед мар 01, 2020 7:53 pmslaviyakov написа:
А възможно ли е самата запалка да не е монтирана както трябва?
Казва ли ти някой?
Понеже аз започнах дискусията с кошничката, качвам снимки, стига да минат като размер.
Видях, че и при колегите положението е същото, не съм специалист, имам само догадки в посока "горелка - кошничка".

pi6ligara,
... защото когато се нагрее кошницата се разширява и пада от запалката ...
При мен кошничката не пада от запалката.
Мисля си, че запалката трябва да е както на втората снимка, опитах да запаля камината при прилепнала кошничка, запалването се затрудни, паднаха две три пелетки през дупката. Върнах кошничката както е на снимка №2

bmahob,
Запалката на грейката контактна ли или само обдухва
Когато промазавах със силикон долната ревизия, забелязах, че максимума на зачервяване на тръбичката е 2-3cm, от корпуса на горелката.

Edit:
Ако помислим малко, логично е запалката да е влезнала в кошничката + да няма луфт между кошничка - легло на горелка.
Като следствие от двете:
1. няма луфт -> няма загуба на въздух за горене.
2. вдигане дебита на вятъра, почистващ стъклото на вратичката.

При горенето в кошничката, излишният вятър, който няма да може да преминава м/у запалените пелети, ще се насочва, към стъклото.

Прикачен файл

20200301_213645.jpg снимка №1

Прикачен файл

20200301_213153.jpg снимка №2

Прикачен файл

20200301_211800.jpg снимка №3

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: