Най - вълнуващия въпрос зимно време.
starsel - специалист
пон мар 02, 2020 9:04 pmauubau написа:
Назад в темата filmatoplo даде съвет за намаляване ширината на кошницата, за по-стабилен пламък, когато камината работи на ниски мощности, съответно с малки количества подавани пелети (Р1, поддържане). При мен след достигане на зададената температура работи на поддържане и Р1 дори в студените дни, така че реших да пробвам. На снимките се вижда как съм добавил две пластини (наръждавейка няма, така че са от ръждавейка :-D ) под наклон от двете страни на кошничката. Направих ги да се пъхват във 2-я ред прорези за въздуха без да има нужда от заварка и мога да ги махна винаги. Определено има положителен ефект. Естествено намалих малко дозата за палене и за Р3. На снимките се вижда и как стои запалката при добре прилепнала към основата кошница. Вижда ми се по-добре от снимките от предните постове. Камината е 16-ка 2018г. Нещо са променили матрицата на кошниците и отвора за запалката е изместен.IMG_20200302_132015_resize_38.jpgIMG_20200302_131902_resize_73_resize_13.jpgIMG_20200302_132307_1_resize_70_resize_69_resize_49.jpg
колега би ли споделил какви са ти настройките на p1 и поддържане
Timoti - специалист
Назад в темата filmatoplo даде съвет за намаляване ширината на кошницата, за по-стабилен пламък, когато камината работи на ниски мощности, съответно с малки количества подавани пелети (Р1, поддържане). При мен след достигане на зададената температура работи на поддържане и Р1 дори в студените дни, така че реших да пробвам. На снимките се вижда как съм добавил две пластини (наръждавейка няма, така че са от ръждавейка :-D ) под наклон от двете страни на кошничката. Направих ги да се пъхват във 2-я ред прорези за въздуха без да има нужда от заварка и мога да ги махна винаги. Определено има положителен ефект. Естествено намалих малко дозата за палене и за Р3. На снимките се вижда и как стои запалката при добре прилепнала към основата кошница. Вижда ми се по-добре от снимките от предните постове. Камината е 16-ка 2018г. Нещо са променили матрицата на кошниците и отвора за запалката е изместен.IMG_20200302_132015_resize_38.jpgIMG_20200302_131902_resize_73_resize_13.jpgIMG_20200302_132307_1_resize_70_resize_69_resize_49.jpg

Адмирации,получило се е доста добре ,какви са ти наблюденията върху горенето по-рядко ли влиза в поддръжка ?
auubau - напреднал
Поддържане: 4,8/60/22 3,7 kw
Р1: 7,8/50/30 6,7kw

Timoti
Работи си както преди. Пелетите, падащи в широката кошницата, когато са с малки дози се разпиляват на голяма площ и горят вяло. Сега в по-тясното дъно пелетите са по-близо един до друг и горят доста стабилно и пламъка е наситен. Предпазната ламарина горе преди при продължително Поддържане ставаше кафеникав, сега побелява. Щом побелява, значи горенето е по-качествено. Поради това сега по-скоро повече време би трябвало да стои в поддръжка и леко да свали разхода. Но пък и времето се стопли, така че за момента е трудно да преценя за разхода.
jangeloff - специалист
... Нещо са променили матрицата на кошниците ...
Изглежда, нещо се е променило, дали не е със стартирането на 10KW ... ?
Факт, че Грейко, свалят гарда, а жалко ...
Както Трифонов писа по-горе, конкуренцията върви по петите ... или пък вече са едни гърди напред?
Трифоне, направи ли окончателен избор за "къщенцето" ? Ако не го сметнат за реклама, драсни някой ред ...

Имам въпрос, това кошле, консуматив ли е и колко време изкарва. Дали го е сменял някой, евентуално отзиви за качество и цена?

Аdded:
Назад в темата filmatoplo даде съвет за намаляване ширината на кошницата
Браво, много добре се е получило.
Последна промяна от jangeloff на пон мар 02, 2020 10:39 pm, променено общо 1 път.
Timoti - специалист
днес писах ,че ще снимам моята ето и нейното положение

Прикачен файл

20200302_195346-1_copy_1024x890.jpg

Прикачен файл

20200302_195431-1_copy_1024x1054.jpg

Прикачен файл

20200302_195411_copy_1024x1820.jpg

Прикачен файл

20200302_195338-1_copy_1024x1116_1.jpg
Последна промяна от Timoti на пон мар 02, 2020 10:51 pm, променено общо 1 път.
jangeloff - специалист
пон мар 02, 2020 10:39 pmTimoti написа:
... ето и нейното положение ...
Ммда, няма плътно прилягане, Но, на всякъде, камините си работят. Дали не се вживявам(ме) прекалено ... ?
Предложението на Филма, смятам, че е доста удачно, особено сега в по-топло време.
Timoti - специалист
пон мар 02, 2020 10:47 pmjangeloff написа:
пон мар 02, 2020 10:39 pmTimoti написа:
... ето и нейното положение ...
Ммда, няма плътно прилягане, Но, на всякъде, камините си работят. Дали не се вживявам(ме) прекалено ... ?
Предложението на Филма, смятам, че е доста удачно, особено сега в по-топло време.
Няма да и от там се губи въздух ,но за позицията на запалката която остава видимо по-назад дали пък не е умишлено замислено :?
jangeloff - специалист
пон мар 02, 2020 10:55 pmTimoti написа:
... но за позицията на запалката която остава видимо по-назад дали пък не е умишлено замислено :? ...
Не мисля, че трябва да е така.
При мен, ако кошника легне плътно, то запалката е много по-назад, отваря се процеп през който половината пелети от стартовата дозата попадат извън кошничката. Фланеца на кошницата трябва да лежи на основата, възможно най-плътно. Запалката трябва да е запълнила отвора и да има допир с пелетите. Дозата така трябва да е нагласена, че пелетите да са на едно ниво с горният ръб на запалката. Ако пелетите покриват запалката в повече, то запалването е затруднено. Отделя се много дим, в следствие на което, появата на пламък, се съпровожда с "бум".
Kalfa10 - специалист
Ааа, егати "шегата", моята кошница ако отзява така няма да запали щото челото на запалката ще е опряло донякъде в задната и стеничка, случвало ми се е и трябва да намествам кошницата да си легне хубаво, 16 kw от 2018 година!
filmatoplo - майстор
От снимките се вижда че няма стандарт ,при всеки кошницата е различно кривоседяща.Предлагам за домашно след празника-това да се оправи така,че кошницата да има само 1 начин на поставяне и без луфтове.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: