вт мар 03, 2020 11:26 pmРуди написа: Вариант 1: Тръгвате по закона, успявате да намеритеРеално ние не платихме много за имота, понеже знаехме, че покрива е за ремонт + други фактори и получихме голяма градско жилище за малко пари - 45к за 110м2 + мази 30м2, където може да се направи за децата да играят + гараж със стая до него където може да се живее + част от двор за ползване и т.н. И да го продадем, пак ще сме в позиция да търсим нещо, но вече и с по-малко пари в джоба. Гредореда да ми стъпи на 4-5к? Покрива целия да го препокрия с нови керемиди, улуци и комини ще ми е 11-12к и може да ги осъдя за част от тези пари. Просто да намериш жилище в града за 5-членно семейство с ограничен бюджет е трудно.
техническо решение, да го прокарате със сила и да го
платите изцяло. Ремонтирате плочата и покрива и
съдите съседите за част от сумата с променлив успех.
В резултат получавате закърпен имот и отровена
атмосфера и то с цената на значителни разходи и
скъсани нерви.
Вариант 2: Отървавате се, дори на загуба от имота.
Получавате скромна сума, добавяте парите за ремонта
на плочата и на покрива и намирате по-подходящо жилище.
Не ми се гласува за първия вариант. Помислете добре!
За атмосферата - вярно ще е отровена, но аз не съм женен за комшииите

Затова и искам да съм сигурен, че варинат 1 не е за мене, преди да мина на вариант 2.
Днес дойде конструктор и каза, че ако не товаря плочата няма да падне - т.е. ако не правя да преградна стена от ютонг или нещо такова ще си стои. Според него, той от десетки години е инженер, паднала плоча не е видял. Но аз пърху такова нещо не искам да рискувам да ходя даже. Иначе сградата няма и грам пукнатина по нея. И варианта за гредоред си остава. Каменна вата и тръбите за локалното са в него. Отгоре OSB и след това дървен паркет/дюшаме и сме готови. Всичко останало така или иначе го знаех от самото начало.
И другото е да го направя така, че след това да не ми висят общината или адвокати на съседите на главата. Нямам засега все още документ, че плочата е опасна. Може и да не се навие никой да ми даде такъв. И това ме тревожи, защото иначе няма как да накарам общината да се раздвижи. Или поне да имам черно на бяло, че гредореда е ок да се направи. Не мога и протокол да направя какво е долу при нея сега, защото не ме пуска да го снимам

Конструктивно, ако нещо някой му идва идея да сподели. Или други потенциални проблеми.