От ергономична гледна точка височината на монтиране на ключа е по-важна, а посоката се определя от дизайна и потребителя. У нас старите ключове бяха с глимка монтирана в долния край на ключа (в горния не съм срещал) и от тази гледна точка се включват логично надоло, ориентирайки се за позицията му в тъмнината по глимката. Та каквото щете ми обяснявайте. Една анкета щеше да изясни много неща.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ky-kyy
- майстор
84 мнения в "Ключовете за осветление,кое е правилно-нагоре ли да се включва или надолу или"
nikolov333
- майстор
Не видях къде точно е връзката между посоката на гасене и останалите неща, ама щом ще сте по-рахат да се включват нагоре, добре.. ако тва помага на оная работа, причината си е основателна..

От ергономична гледна точка височината на монтиране на ключа е по-важна, а посоката се определя от дизайна и потребителя. У нас старите ключове бяха с глимка монтирана в долния край на ключа (в горния не съм срещал) и от тази гледна точка се включват логично надоло, ориентирайки се за позицията му в тъмнината по глимката. Та каквото щете ми обяснявайте. Една анкета щеше да изясни много неща.
ben84
- специалист
нед мар 08, 2020 6:08 pmky-kyy написа: Те ви ключ, дето ни нагоре стърчи, ни надоле виси....Пътувам чат-пат и отсядам на различни места. Никакъв проблем не ми е било, нагоре или надолу. Просто променям състоянието на ключа. Ако знаех посоката предварително, сигурно щях да светкам лампите с 0,1 секунда по-бързо
![]()
Но съм попадал на сензорни като горния без подсветка. Голямо опипване пада, дорде му побарам Г точката у тъмницата.
Освен това, ако държиш една торба с ядене и една с пиене, влизаш в коридора и вместо като нормален човек да палнеш лампата със задник, коляно или лакът...
дрехите пречат. Трее да оставиш торбата и с пръстче да пипнеш. То може и да не е пръст, ама трее да е нещо голо, де има проводимост.
Те това за мене е най-отвратителния вид ключове. Ама пуста мода.
А едно време беше модерно с плескане на ръце да се светкат лампите
hidrazin
- майстор
нед мар 08, 2020 10:09 pmnikolov333 написа: ... У нас старите ключове бяха с глимка монтирана в долния край на ключа (в горния не съм срещал) и от тази гледна точка се включват логично надоло, ориентирайки се за позицията му в тъмнината по глимката...Я пробвай пак. Щото иначе аз ще пиша а това по подразбиране няма да е приятно...
P.S. От ергономична гледна точка височината на монтаж не е от значение.
Винаги "надолу" изисква по-малко енергия.
А анкета ... доста смешно. Какво ще реши анкета от 20-30-50 участвали човека???
Точно НИЩО !!!
nikolov333
- майстор
Хидра, не ставай смешен.. Всяка анкета в която участват повече от един потребител е много по-показателна от това какво си мислиш ти..

gogo7777
- майстор
нед мар 08, 2020 10:09 pmnikolov333 написа: Не видях къде точно е връзката между посоката на гасене и останалите неща, ама щом ще сте по-рахат да се включват нагоре, добре.. ако тва помага на оная работа, причината си е основателна..Ама глимката свети когато е изключено и ключа сочи позицията....надолу.![]()
![]()
Тема "Ключовете за осветление,кое е правилно-нагоре ли да се включва или надолу или" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература