• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ky-kyy - майстор
Олелеееее :rolleyes: как му е виснал...ключа, на шес и половина :supz:
nikolov333 - майстор
Не видях къде точно е връзката между посоката на гасене и останалите неща, ама щом ще сте по-рахат да се включват нагоре, добре.. ако тва помага на оная работа, причината си е основателна.. :-D :lol: :lol:

От ергономична гледна точка височината на монтиране на ключа е по-важна, а посоката се определя от дизайна и потребителя. У нас старите ключове бяха с глимка монтирана в долния край на ключа (в горния не съм срещал) и от тази гледна точка се включват логично надоло, ориентирайки се за позицията му в тъмнината по глимката. Та каквото щете ми обяснявайте. Една анкета щеше да изясни много неща.
ben84 - специалист
нед мар 08, 2020 6:08 pmky-kyy написа:
Те ви ключ, дето ни нагоре стърчи, ни надоле виси....

Изображение
Пътувам чат-пат и отсядам на различни места. Никакъв проблем не ми е било, нагоре или надолу. Просто променям състоянието на ключа. Ако знаех посоката предварително, сигурно щях да светкам лампите с 0,1 секунда по-бързо :-D
Но съм попадал на сензорни като горния без подсветка. Голямо опипване пада, дорде му побарам Г точката у тъмницата.
Освен това, ако държиш една торба с ядене и една с пиене, влизаш в коридора и вместо като нормален човек да палнеш лампата със задник, коляно или лакът...
дрехите пречат. Трее да оставиш торбата и с пръстче да пипнеш. То може и да не е пръст, ама трее да е нещо голо, де има проводимост.
Те това за мене е най-отвратителния вид ключове. Ама пуста мода.
А едно време беше модерно с плескане на ръце да се светкат лампите :partyman:
hidrazin - майстор
нед мар 08, 2020 10:09 pmnikolov333 написа:
... У нас старите ключове бяха с глимка монтирана в долния край на ключа (в горния не съм срещал) и от тази гледна точка се включват логично надоло, ориентирайки се за позицията му в тъмнината по глимката...
Я пробвай пак. Щото иначе аз ще пиша а това по подразбиране няма да е приятно...
:partyman:
P.S. От ергономична гледна точка височината на монтаж не е от значение.
Винаги "надолу" изисква по-малко енергия.
А анкета ... доста смешно. Какво ще реши анкета от 20-30-50 участвали човека???
Точно НИЩО !!!
Virtex - майстор
Продължавайте със спама на кой къде му сочи и темата няма да просъществува още дълго време...

Без да коментирам стойността на темата и "автора" и, поне засега е цивилизована дискусия, придържайте се ако можете към този факт :)
yanko78 - специалист
Моите наблюдения са, че стандартно са включени на доло. В къщи си ги направих на горе, някак по естествено ми се струва, да сочат когато свети на горе, а когато са изгасени на доло.
nikolov333 - майстор
Хидра, не ставай смешен.. Всяка анкета в която участват повече от един потребител е много по-показателна от това какво си мислиш ти.. :finga: :partyman:
nikel - специалист
Може и така.

Прикачен файл

247100_1562810373994797_3778840540882621102_n.jpg
247100_1562810373994797_3778840540882621102_n.jpg (32.45 KиБ) Видяна 2042 пъти
Andri01 - майстор
Правилно. но в това положение ,трябва да са/ "ключовете"/ ,когато е тъмно-да се върши работа. като светне,вече ще бъдат на долу! :partyman:
gogo7777 - майстор
нед мар 08, 2020 10:09 pmnikolov333 написа:
Не видях къде точно е връзката между посоката на гасене и останалите неща, ама щом ще сте по-рахат да се включват нагоре, добре.. ако тва помага на оная работа, причината си е основателна.. :-D :lol: :lol:

От ергономична гледна точка височината на монтиране на ключа е по-важна, а посоката се определя от дизайна и потребителя. У нас старите ключове бяха с глимка монтирана в долния край на ключа (в горния не съм срещал) и от тази гледна точка се включват логично надоло, ориентирайки се за позицията му в тъмнината по глимката. Та каквото щете ми обяснявайте. Една анкета щеше да изясни много неща.
Ама глимката свети когато е изключено и ключа сочи позицията....надолу.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Ключовете за осветление,кое е правилно-нагоре ли да се включва или надолу или" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: