Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед мар 08, 2020 7:12 pmplam 12 написа:
Питане серпентините на бойлера ми са черна тръба ако прекарам преобразувател за ръжда да се получи лек филм вътре в тръбата ще сгреша ли с
цел да не корозират за на пред.
Няма.
filmatoplo - майстор
:) Леле за туй не бях се сещал ,въпреки че винаги преди свръзка на серпентини ги обдухвам -и от там излиза ръждав прахоляк .
plam 12 - помощник
[quote=LazarGanev
Значи в никакъв случай не ти трябва втори панел, само втори бойлер 150л и действаш по схемата, както съм писал по-напред. Ако вземеш втори панел и ги впрегнеш и двата на 150л бойлер ще дойдат много, просто няма смисъл.
[/quote]

Здравейте питането ми е за втория 150 литров бойлер как да се върже към първия 100 литров студена вода със студена и топла със топла или.Благодаря.
LazarGanev - "Велик майстор"
Горещата вода от новия 150л бойлер влиза като студена в стария бойлер
plam 12 - помощник
Oтново питане , чета че препоръчвате дрениращия съд да е на студената вода, но при мен ако реша да го сложа на студената не мога да го кача на тавана на покрива под панелите ( зашото съм заработил две тръби ппр ф20 с червените нишкши вътре в стените ) мога да го сложа в мазата на тавана който съд ще е с 30 см над бойлера който също е в мазата.Питането ми е ще върши ли работа там този съд. Благодаря.
filmatoplo - майстор
Искаш да правиш -Дрейнбек система ли .
plam 12 - помощник
вт мар 10, 2020 8:32 pmfilmatoplo написа:
Искаш да правиш -Дрейнбек система ли .
Да искам да си направя дрейнбег система и за да не се повтарям в горните си постове уточних кое как колко хора и т.н. ( извинявям се ако пак трябва да ми се четат постовете) Благодаря.
Andri01 - майстор
Слагаш ДС на топлата вода. Единствения проблем е, че там губиш едни 3-4л. до като се загреят в началото заедно с бойлера. Аз от около 10-на години съм така. С този"Теси" ,с желязната серпентина ще имаш проблеми. Номера с ръждо-преобразователя го правя от 4-5г. два пъти годишно и горе-долу става. Но единия "Теси" им го върнах!
ср мар 11, 2020 9:15 amAndri01 написа:
Слагаш ДС на топлата вода. Единствения проблем е, че там губиш едни 3-4л. до като се загреят в началото заедно с бойлера. Аз от около 10-на години съм така. С този"Теси" ,с желязната серпентина ще имаш проблеми. Номера с ръждо-преобразователя го правя от 4-5г. два пъти годишно и горе-долу става. Но единия "Теси" им го върнах!
Ми като не ползваш правилната вода и правилнияТ ръждопреобразовател...
Угодия нямаш- желязото, та Тесито!
Andri01 - майстор
А,имам угодия - дойдоха от сервиза ,видяха си боклука/ каква окалина излиза от серпентината/ и си го взеха. Сега 2-я ми бойлер е с неръждаема серпентина,остана само единия на "Теси"-ама той беше с изтекла гаранция.

Тема "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: