Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plam 12 - помощник
[quote=LazarGanev
Значи в никакъв случай не ти трябва втори панел, само втори бойлер 150л и действаш по схемата, както съм писал по-напред. Ако вземеш втори панел и ги впрегнеш и двата на 150л бойлер ще дойдат много, просто няма смисъл.
[/quote]

Здравейте питането ми е за втория 150 литров бойлер как да се върже към първия 100 литров студена вода със студена и топла със топла или.Благодаря.
LazarGanev - "Велик майстор"
Горещата вода от новия 150л бойлер влиза като студена в стария бойлер
plam 12 - помощник
Oтново питане , чета че препоръчвате дрениращия съд да е на студената вода, но при мен ако реша да го сложа на студената не мога да го кача на тавана на покрива под панелите ( зашото съм заработил две тръби ппр ф20 с червените нишкши вътре в стените ) мога да го сложа в мазата на тавана който съд ще е с 30 см над бойлера който също е в мазата.Питането ми е ще върши ли работа там този съд. Благодаря.
filmatoplo - майстор
Искаш да правиш -Дрейнбек система ли .
plam 12 - помощник
вт мар 10, 2020 8:32 pmfilmatoplo написа:
Искаш да правиш -Дрейнбек система ли .
Да искам да си направя дрейнбег система и за да не се повтарям в горните си постове уточних кое как колко хора и т.н. ( извинявям се ако пак трябва да ми се четат постовете) Благодаря.
Andri01 - майстор
Слагаш ДС на топлата вода. Единствения проблем е, че там губиш едни 3-4л. до като се загреят в началото заедно с бойлера. Аз от около 10-на години съм така. С този"Теси" ,с желязната серпентина ще имаш проблеми. Номера с ръждо-преобразователя го правя от 4-5г. два пъти годишно и горе-долу става. Но единия "Теси" им го върнах!
ср мар 11, 2020 9:15 amAndri01 написа:
Слагаш ДС на топлата вода. Единствения проблем е, че там губиш едни 3-4л. до като се загреят в началото заедно с бойлера. Аз от около 10-на години съм така. С този"Теси" ,с желязната серпентина ще имаш проблеми. Номера с ръждо-преобразователя го правя от 4-5г. два пъти годишно и горе-долу става. Но единия "Теси" им го върнах!
Ми като не ползваш правилната вода и правилнияТ ръждопреобразовател...
Угодия нямаш- желязото, та Тесито!
Andri01 - майстор
А,имам угодия - дойдоха от сервиза ,видяха си боклука/ каква окалина излиза от серпентината/ и си го взеха. Сега 2-я ми бойлер е с неръждаема серпентина,остана само единия на "Теси"-ама той беше с изтекла гаранция.
Evgeniy - майстор
вт мар 10, 2020 7:44 pmplam 12 написа:
Oтново питане , чета че препоръчвате дрениращия съд да е на студената вода, но при мен ако реша да го сложа на студената не мога да го кача на тавана на покрива под панелите ( зашото съм заработил две тръби ппр ф20 с червените нишкши вътре в стените ) мога да го сложа в мазата на тавана който съд ще е с 30 см над бойлера който също е в мазата.Питането ми е ще върши ли работа там този съд. Благодаря.
Ще върши работа, но може да се наложи да използваш доста яка помпа, ако има много метри до панела. На един приятел сложихме "за красота" съда в мазата над буфера и се наложи да сложа втора помпа последователно, за да качи до панела. Веднъж като превърти, падащата вода ще помага на качващата се, но първото пълнене иска на макс.

Колко метра са до върха на панела?
ср мар 11, 2020 11:03 amAndri01 написа:
А,имам угодия - дойдоха от сервиза ,видяха си боклука/ каква окалина излиза от серпентината/ и си го взеха. Сега 2-я ми бойлер е с неръждаема серпентина,остана само единия на "Теси"-ама той беше с изтекла гаранция.
Андри Окалински, глей ко става!
https://photos.app.goo.gl/4kZz37Hq7L8d3MrX8
Закачен е на 03.2008г и още си виси работно. Серпентината е намокрена през 2011 или 2012та, пак през Март.
Е, кък няма ги фаля?
Лелееее, щях да забрая!!!
https://photos.app.goo.gl/Y55PFctMv4ki4hcn6
Тоя съм го снимал специално за противниците на Елдом, в края на миналия месец. Поправка- на 01.03.2020г. Къпе туристи в една хижа на Беклемето. От първите е, поне на 20 години и са вижда оригиналният предпазен вентил, който вероятно вече не работи. Същият, като онзи, дето свалих работещ и вярвам, че на 22 е с още здрав съдържател.
пон фев 17, 2020 7:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон фев 17, 2020 7:16 pmmgbagera написа:
Някой да се е сблъсквал с подобен проблем :shock:
Фитингите са на почти 3г. Външно са като нови а от вътре все едно са на 80г. :|
:shock:

Някои сблъсквал ли се, виждал ли е нещо подобно? Все едно системата е пълна със соде или някакъв вид киселина :|
Аз. Инсталацийка пълна с винаги прясна водица.
Твоята каква е? Прегрявания, допълваща група? Дрън-Бръм?
В моята инсталация, няма такъв проблем. Ползвани са само месингови и медни фитинги и медни тръби.

Тема "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: