Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
maxaffey - напреднал
пон мар 09, 2020 10:13 pmmuhala написа:
Сменяш наемателите тогава. Има договори и в тях пише кое кога и как се плаща.
Като не си плати наема до Нто число, му пускаш предизвестие и така.
Да де ама по закон си има процедури и съм виждал дела траещи 1 година а наемател за 1 година в апартамента ти означава няколко хиляди лева парно + куп други разходи и пропуснати ползи от това че не си ползваш апартамента и не си получаваш наема!!!
kozl - майстор
пон мар 09, 2020 7:39 pmmaxaffey написа:
Здравейте,
искам да сложа един контактор преди главния бушон на таблото в един апартамент, естествено ще е с ампеража или по-голям от този на главния бушон във вътрешното табло и по-малък ампераж от този на бушона в главното табло на блока. Това дали ще стане според вас?

Целта ми е защото го давам под наем апартамента и понякога имам проблеми с наемателите със забавяне на плащането на наема и режийните и когато не ми плащат да кажем два месеца аз не им плащам тока и когато го спрат наемателите веднага се обаждат и ме намират и както са нямали пари и са ми се крили два месеца плащат че и напред, но искам за да не чакам 2 месеца да сложа такъв контактор преди главното табло и когато не плаща 10 дена да кръцвам тока и решаваме въпроса бързо, като контактора ще го контролирам с 220 волтов wifi контакт, който през интернет мога да го спирам и пускам.
Не знам колко е законно и колко не да се спира тока при неплатени сметки, но преди години ЧЕЗ го правеха. Дори фрапантен пример с объркан отчет от ЧЕЗ само с 1 единица, обаче в десетохилядните за киловатчасите, остави домакинство 1 седмица без ток. От ЧЕЗ им поискаха първо да си платят и после да се изясняват обстоятелствата, а наемателите нямаха толкова пари и тока им се скри.....
По принцип ти съчувствам за проблемите с наемателите, защото и аз страдах от подобни докато предлагах. Сега имота стои вътрешно изтърбушен и външно закован, защото финансова изгода от наема не ми се получи. Останаха ми само разправиите. Сега продължавам да страдам от наематели и погром в общите части. Идват мъкнат мебели и вещи, отиват си отнасят ги. Наематели се сменят и остават следите от преноса.
Та контактора може и да е с по-голяма мощност и от АП-то в електромерното табло. Важното е да скрит и да няма достъп до него.
А иначе във въпросния имот дето сега е необитаем с молба до ЧЕЗ разкачиха ел.захранването, че наемателите на комшиите се бяха подключили към мой електромер.
maxaffey - напреднал
вт мар 10, 2020 7:58 amESPACE написа:
Здравейте,
искам да сложа един контактор преди главния бушон на таблото в един апартамент, естествено ще е с ампеража или по-голям от този на главния бушон във вътрешното табло и по-малък ампераж от този на бушона в главното табло на блока. Това дали ще стане според вас?
Ще стане, разбира се, стига да има място в таблото на апартамента.

Изядохте го човека, ей. Ако някой пита без да уточни нещо защо му трябва, голямо разпитване за подробности. Когато уточни всичко се почва с философиите.
Най-после отговор по темата :yawinkle: . Мерси, място ще намеря и даже ще го и скрия в отделно скрито табло преди моето табло. Наистина форума не е за правна помощ, за да ми се дава акъл да прекратявам договора си, да ги гоня, да им бия по един шамар на наемателите :finga: .

Просто няма качествени закони в България, нама и държава, практиката на съдилищата показва, че можеш да си влезнеш в апартамента в най-добрия случай след 6 месеца а е доста кофти да имаш апартамент, да има човек вътре, който не е изряден платец и да НЯМАШ право по закон да влезнеш вътре, защото могат да те осъдят по наказателния кодекс!!!!

Даже имам случай на един приятел, който си купи къща до София от съдия изпълнител и когато влизаше във владение с полиция естествено, жената живееща вътре се барикадира в гаража на къщата, който се оказа незаконен и по никакъв закон неможаха да я изкарат от там 8 години, нейми глизки и носеха храна, изхождаше се в кофи и 8 години не излезна!!!

Когато няма закони трябва да вземаме закона в наши ръце!!!
maxaffey - напреднал
вт мар 10, 2020 8:33 amkozl написа:
Та контактора може и да е с по-голяма мощност и от АП-то в електромерното табло. Важното е да скрит и да няма достъп до него.
Да това е идеята, да го скрия така че никой да няма достъп до него, ако трябва и в сейф ще го сложа :tonqe: !!!
GalinBelos - специалист
Един бърз въпрос - откъде смяташ да вземеш wifi за тоя контакт ?
kozl - майстор
вт мар 10, 2020 8:39 ammaxaffey написа:
[няма качествени закони в България, нама и държава, практиката на съдилищата показва, че можеш да си влезнеш в апартамента в най-добрия случай след 6 месеца а е доста кофти да имаш апартамент, да има човек вътре, който не е изряден платец и да НЯМАШ право по закон да влезнеш вътре, защото могат да те осъдят по наказателния кодекс!!!!
Да за съжаление :sad:
А сина в UK го глобиха за лошо поддържан имот под наем. Конкретно за неокосена трева и за тва, че в наличното езерце вместо рибки се развъдили жабки.
kuger - майстор
Само си помислете при прекъсване на захранването за секунда /премигване/ какво става с хладилник/фризер!
ESPACE - майстор
Какво да става? Каквото става навсякъде когато енергото направят подобно прекъсване. Ако уреда е работил по време на прекъсването и е изправен ще стартира след време, когато пусковото реле направи втория опит за старт и налягането е спаднало.
bijonisler@gmail.com - специалист
вт мар 10, 2020 8:24 ammaxaffey написа:
пон мар 09, 2020 8:34 pmbijonisler@gmail.com написа:
Здравейте,

Целта ми е защото го давам под наем апартамента и понякога имам проблеми с наемателите със забавяне на плащането на наема и режийните и когато не ми плащат да кажем два месеца аз не им плащам тока и когато го спрат наемателите веднага се обаждат и ме намират и както са нямали пари и са ми се крили два месеца плащат че и напред, но искам за да не чакам 2 месеца да сложа такъв контактор преди главното табло и когато не плаща 10 дена да кръцвам тока и решаваме въпроса бързо, като контактора ще го контролирам с 220 волтов wifi контакт, който през интернет мога да го спирам и пускам.
Щом като ти имаш достъп до главния бушон,значи че квартирантите и те също ще имат достъп,и тогава с кибритена клечка ще си решат проблема.По добре им прасни по два шамара и да си плащат редовно.
Моят контактор ще е между главния бушон и моето табло и ще е прибран в кутия в стената, скрита или добре заключена и дори и да си щракат главния бушон ако съм спрял контактота нама да има ток вътре!!!
Ако квартирантите нямат достъп до контактора няма никакъв проблем да не стане
bijonisler@gmail.com - специалист
пон мар 09, 2020 9:00 pmhidrazin написа:
...но искам за да не чакам 2 месеца ... да кръцвам тока и решаваме въпроса бързо...
Нали си им взел 1-2 наема напред? Е ами ще чакаш и ще се оправяш с аванса.
Щом си се качил, значи си се съгласил... :-D
Не може да им спираш ни тока, ни водата.
:partyman:
А може ли да им покаже кръчмарската хватка и през вратата......

Тема "Поставяне на контактор преди бушона на таблото" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: