пон мар 09, 2020 10:13 pmmuhala написа: Сменяш наемателите тогава. Има договори и в тях пише кое кога и как се плаща.Да де ама по закон си има процедури и съм виждал дела траещи 1 година а наемател за 1 година в апартамента ти означава няколко хиляди лева парно + куп други разходи и пропуснати ползи от това че не си ползваш апартамента и не си получаваш наема!!!
Като не си плати наема до Нто число, му пускаш предизвестие и така.
пон мар 09, 2020 7:39 pmmaxaffey написа: Здравейте,Не знам колко е законно и колко не да се спира тока при неплатени сметки, но преди години ЧЕЗ го правеха. Дори фрапантен пример с объркан отчет от ЧЕЗ само с 1 единица, обаче в десетохилядните за киловатчасите, остави домакинство 1 седмица без ток. От ЧЕЗ им поискаха първо да си платят и после да се изясняват обстоятелствата, а наемателите нямаха толкова пари и тока им се скри.....
искам да сложа един контактор преди главния бушон на таблото в един апартамент, естествено ще е с ампеража или по-голям от този на главния бушон във вътрешното табло и по-малък ампераж от този на бушона в главното табло на блока. Това дали ще стане според вас?
Целта ми е защото го давам под наем апартамента и понякога имам проблеми с наемателите със забавяне на плащането на наема и режийните и когато не ми плащат да кажем два месеца аз не им плащам тока и когато го спрат наемателите веднага се обаждат и ме намират и както са нямали пари и са ми се крили два месеца плащат че и напред, но искам за да не чакам 2 месеца да сложа такъв контактор преди главното табло и когато не плаща 10 дена да кръцвам тока и решаваме въпроса бързо, като контактора ще го контролирам с 220 волтов wifi контакт, който през интернет мога да го спирам и пускам.
По принцип ти съчувствам за проблемите с наемателите, защото и аз страдах от подобни докато предлагах. Сега имота стои вътрешно изтърбушен и външно закован, защото финансова изгода от наема не ми се получи. Останаха ми само разправиите. Сега продължавам да страдам от наематели и погром в общите части. Идват мъкнат мебели и вещи, отиват си отнасят ги. Наематели се сменят и остават следите от преноса.
Та контактора може и да е с по-голяма мощност и от АП-то в електромерното табло. Важното е да скрит и да няма достъп до него.
А иначе във въпросния имот дето сега е необитаем с молба до ЧЕЗ разкачиха ел.захранването, че наемателите на комшиите се бяха подключили към мой електромер.