Колеги, втора година вече се топля с термопомпа на подово отопление. Сам си го направих, благодарение на Вас, наистина съм благодарен. Всичко е както трябва, направих доста проста инсталация, обикновенни колектори с обикновенни кранове и т.н. Въпроса ми е следния, сега като е малко по-топло, доста често включва и изключва- та дали това е проблем, трябва ли да се приреснявам за ТП и как мога да предотвратя тези пускове и спирания?
вт апр 21, 2020 10:38 pmmunio написа: Колеги, втора година вече се топля с термопомпа на подово отопление. Сам си го направих, благодарение на Вас, наистина съм благодарен. Всичко е както трябва, направих доста проста инсталация, обикновенни колектори с обикновенни кранове и т.н. Въпроса ми е следния, сега като е малко по-топло, доста често включва и изключва- та дали това е проблем, трябва ли да се приреснявам за ТП и как мога да предотвратя тези пускове и спирания?Трудно и решенията обикновенно са по скъпи от компресора на термопомпата, така че колкото издържи издържи.
п.с. да не звуча голословен прочети експериментите на radius по темата.