Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, кое не ти е по джоба - 2лв/м ти е много ли?
шоп - майстор
Петслойна италианска тръба ф17х2 я купувах 60ст/метъра.

Съгласен съм с Лазар, че 2 лв/м не са пари, но ако трябва да се купуват 1500-2000метра спестените пари е по-добре да се вложат в изолация под подовото или пък за система за лесно полагане например.

Лино аз спестените пари от тръбата ги инвестирах в 10 см фибран под подовото и в топлоизолация с пъпки за лесен монтаж.
Искам да кажа за четящите да не се доверяват на тръба с цена 60ст. На пазара има тръби на такава цена, но не са качествени, казвам го от личен опит. Не оспорвам дали шоп си е купил качествена тръба, споделям което знам, а аз познавам пазара, купувам с километри. Купувал съм сравнително качествена PEX тръба на цена 80-90ст, но пак няма нищо общо с най-доброто качество. За едно жилище 100м2 отиват 700м, което означава 300-500лв икономия или 4лв/м2. Това е тръба, която се заравя в замазката, отгоре се слагат скъпи настилки с цени 20-30-50 или 100лв/м2. Какво са тези 4лв икономия? Ами ако тая тръба се скапе след 10 години, какво става с тези настилки? Ами ако някой темерут удари тая тръба? На един клиент плочкаджиите му бяха надупкали тръбите в банята на 10 (десет) места. Обажда ми се и му се плаче - вика сега трябва цялата замазка барабар с тръбите да се кърти, нали? Казах му - не, ти ме послуша и сме ти сложили най-доброто качество! Отидохме, монтирахме 10 муфи и човекът пак си получи писмената гаранция 10 години от производителя! Ако беше обикновена тръба никой не може да даде гаранция за фитинги с гайки или масовите пресфитинги с радиална преса и човек или цял живот живее със съмнението дали пък не тече, или трябва рови всичко и наново. Та какво са тези 400лв :) ? Прилагам снимки от въпросния обект:

Прикачен файл

Муфа Рехау1.jpg

Прикачен файл

Муфиране Рехау.jpg
Еньо 5 - помощник
За съжаление ми трябват 2000м тръба и понеже гледам рехау с цена от 1.8лв до 4лв за една и съща тръба и това ме кара да мисля за по-евтин вариант.
Много ми се ще да си сложа от нея, но срещнах и цена от 1.44 преди година и се дразня на тия различни цени.
За това търся алтернатива.

Иначе там нещата са ясни на снимката - рехау 16х1.5
munio - напреднал
чет апр 23, 2020 9:34 pmЕньо 5 написа:
За съжаление ми трябват 2000м тръба и понеже гледам рехау с цена от 1.8лв до 4лв за една и съща тръба и това ме кара да мисля за по-евтин вариант.
Много ми се ще да си сложа от нея, но срещнах и цена от 1.44 преди година и се дразня на тия различни цени.

Иначе там нещата са ясни на снимката - рехау 16х1.5
Аз сложих овентроп 1.30 някъде струваха преди 2 год ини
чет апр 23, 2020 9:42 pmmunio написа:
За тази цена тръбата със сигурност не PEX, a PERT, която е много по-ниско качество, нищо че е Овентроп :cool:
Еньо 5 написа:
От 3 години насам цените за Бг и Рум падат, благодарение на много труд на няколко човека и това е много добре. В Германия цените са двойно и тройно по-високи, но въпреки всичко това е основната тръба там.
Това, че са нужни 2000м, означава че над 3000м2 са под риск, нищо друго :-D
munio - напреднал
чет апр 23, 2020 9:56 pmLazarGanev написа:
За тази цена тръбата със сигурност не PEX, a PERT, която е много по-ниско качество, нищо че е Овентроп

Не намирам никаква разлика освен в налягането и температурата
Еньо 5 - помощник
чет апр 23, 2020 9:56 pmLazarGanev написа:
За тази цена тръбата със сигурност не PEX, a PERT, която е много по-ниско качество, нищо че е Овентроп :cool:
Еньо 5 написа:
От 3 години насам цените за Бг и Рум падат, благодарение на много труд на няколко човека и това е много добре. В Германия цените са двойно и тройно по-високи, но въпреки всичко това е основната тръба там.
Това, че са нужни 2000м, означава че над 3000м2 са под риск, нищо друго :-D

Ами аз оставам с точно обратното впечатление. т.е. Цените в България се вдигат. Рехау в германия е на цената в България, но това в ибей. Там пейпал взима 4.5%, а самия ибей 10%, което автоматично значи 15% по-висока цена. Реално предполагам за дилъри 17х2 рехау е в интервала 1.10лв до 1.20лв без ДДС.
Никога не ми е било проблем да дам някой лев отгоре и съм разбирал прекупвачите, но за съжаление дойдоха много лоши времена и трябва да цепя стотинката на 2. За направата на 250м2 подово ми поискаха 20000лв, което ме изпрати в графа направи си сам. Естествено това си е нормална цена, все пак тези хора имат семейства, плащат се данъци, заплати, обучения и аз ги разбирам. Безплатен обяд няма.
nork - специалист
Преди месец и малко купих Херц line на 1.20 .....
Колко да е по лоша? Не е да е китайче или не известен производител в сферата! Помисли, потърси, пък и с тез км и отстъпките няма да са зле :mrgreen:
чет апр 23, 2020 10:10 pmmunio написа:
Не намирам никаква разлика освен в налягането и температурата
:-D

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: