Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет апр 23, 2020 10:10 pmЕньо 5 написа:
Реално предполагам за дилъри 17х2 рехау е в интервала 1.10лв до 1.20лв без ДДС.
Грешно преполагаш
За направата на 250м2 подово ми поискаха 20000лв, което ме изпрати в графа направи си сам. Естествено това си е нормална цена, все пак тези хора имат семейства, плащат се данъци, заплати, обучения и аз ги разбирам. Безплатен обяд няма.
Оф, де да беше нормална :-D
munio - напреднал
чет апр 23, 2020 11:36 pmLazarGanev написа:
чет апр 23, 2020 10:10 pmmunio написа:
Не намирам никаква разлика освен в налягането и температурата
:-D
Каква е разликата, коя колко години ще изкара знаеш ли? Факт че и двата вида тръби ги дават специално за полагане в пода, така че до тук мисля да спрем. Мисля че топлят еднакво. Или за теб цената е определяща, само че във възходящ ред
LazarGanev - "Велик майстор"
Не мога да кажа, да сме живи и здрави, за да можем да видим и коментираме. В работата си постоянно се сблъсквам с 10-годишни разпадащи се тръби и вайкащи се собственици, което ме е накарало да взема решение за себе си да работя само с най-доброто, тъй като не мога да си позволя да се гавря с парите на хората. А иначе всеки е свободен да разполага със своите пари както намери за добре. Факт е, че в началните години и аз съм се лутал и съм работил с много марки и в склада си имам многоцветни остатъци от различни марки, факт е, че моето подово е направено с остатъчни парчета от няколко марки и ще имам възможност да ги наблюдавам. Факт е, че на колеги за лични нужди съм давал на половин цена още по-шарени парчета - по няколко нюанса бяло, прозрачно, червено, синьо - за всеки кръг отделен цвят :-D . Разбира се това няма как да го направя на клиент
munio - напреднал
пет апр 24, 2020 12:13 amLazarGanev написа:
Не мога да кажа, да сме живи и здрави, за да можем да видим и коментираме. В работата си постоянно се сблъсквам с 10-годишни разпадащи се тръби и вайкащи се собственици, което ме е накарало да взема решение за себе си да работя само с най-доброто, тъй като не мога да си позволя да се гавря с парите на хората. А иначе всеки е свободен да разполага със своите пари както намери за добре. Факт е, че в началните години и аз съм се лутал и съм работил с много марки и в склада си имам многоцветни остатъци от различни марки, факт е, че моето подово е направено с остатъчни парчета от няколко марки и ще имам възможност да ги наблюдавам. Факт е, че на колеги за лични нужди съм давал на половин цена още по-шарени парчета - по няколко нюанса бяло, прозрачно, червено, синьо - за всеки кръг отделен цвят :-D . Разбира се това няма как да го направя на клиент
Май се разбрахме
ccvetanov95 - специалист
чет апр 23, 2020 7:34 pmшоп написа:
Петслойна италианска тръба ф17х2 я купувах 60ст/метъра.
От къде я купи тази италианска тръба?!
шоп - майстор
От същото място, където ти я гледаш за 80 стотинки :-D
ccvetanov95 - специалист
пон апр 27, 2020 3:47 pmшоп написа:
От същото място, където ти я гледаш за 80 стотинки :-D
Забравих да те питам дали топлят добре според теб. То ест ако беше сложил други тръби биха ли топлили по-добре
шоп - майстор
пон апр 27, 2020 9:31 pmccvetanov95 написа:
То ест ако беше сложил други тръби биха ли топлили по-добре
Аз и медни или неръждаеми тръби да бях сложил-пак щеше да е същото въпреки по-голямата им топлопроводимост.

Втпроса не е колко може да отдаде тръбата, а колко може да отдаде замазката и крайното подово покритие.
Затова си слагай тръбата през 10 см, осигури кръгове по 50-60м дължина, осигури дебит и ще си доволен.
Забравих....и топлоизолация си трябва.
ccvetanov95 - специалист
Още един въпрос. На втория етаж трябва да сложа Т образна муфа за радиатора в едната спалня - ограденото с жълто. Въпросът ми е ще работи ли системата правилно -ще отива и водата и наляво и надясно. Благодаря.

Прикачен файл

67754d5c-9f7d-46f8-936a-3dbc423c8153.png
1115 - специалист
чет апр 23, 2020 11:47 pmLazarGanev написа:
Реално предполагам за дилъри 17х2 рехау е в интервала 1.10лв до 1.20лв без ДДС.
Грешно преполагаш
По-ниска?
вт апр 28, 2020 12:41 pmccvetanov95 написа:
Още един въпрос. На втория етаж трябва да сложа Т образна муфа за радиатора в едната спалня - ограденото с жълто. Въпросът ми е ще работи ли системата правилно -ще отива и водата и наляво и надясно. Благодаря.
Е това не го разбрах грам - жесток чертеж.
Художник? :rock:

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: