Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
пет май 01, 2020 7:30 pmccvetanov95 написа:
Лази не ми отговаря, щото е дискриминатор. Има проблем с циганите.
Лазар няма проблем с циганите, но се дразни от манипулаторите, особено пък от мързеливите манипулатори :cool:
ccvetanov95 - специалист
пет май 01, 2020 8:08 pmLazarGanev написа:
пет май 01, 2020 7:30 pmccvetanov95 написа:
Лази не ми отговаря, щото е дискриминатор. Има проблем с циганите.
Лазар няма проблем с циганите, но се дразни от манипулаторите, особено пък от мързеливите манипулатори :cool:
Хайде бе. Върни се един-два твои постове назад. Недей си противоречи, нали не си от простите!

Ако не си в този форум да помагаш или да ти помагат, значи си за да? ... :?

И в кое ме видя, че манипулирам. В това, че обяснявам положението? Тръбите са купени. Продавач-консултанта точно това ми каза.

Оф тормозиш ме, не ми помагаш. Разбрах защо си тук. На другите помагаш на мен не. Дискриминатор.
swenstyle - специалист
И ние вкъщи решихми да правим подово, аз съм архитект, доста четох за подовото, сметнах си някакви топлозагуби. Ще дам и колега ОВК да ми направи проект, но лошото е, че към момента правя ремонт на банята и коридора, и искам да навъртя там тръбата. Ще са на 1 кръг. А след време ще се сложи подовото в останалата част от апартамента.
Мисля да работя с продукти на Рехау. Успях доста лесно да си купя парче тръба Rautherm S - само 60 метра (остатъчно), от фирма която продава и изпълнява подово.
1. Първия въпрос, може би лаишки - разгледах тръбата и има 6-7 козметични забележки. Драскотините са около 0,2 мм дълбоки, може ли да се очаква че там ще има пробив след години.
2. При положение че нямам колектор, единственото що годе лесно изпитване на тръбата мога да направя с налягането от водопровода, на моя етаж е 4,5 бара. Става ли този метод? Ще трябва да си взема 2 щуцера към цолова резба.
3. Четох в една тема, че замазката се прави при пълна тръба под налягане, това 100% ли е задължително? Мога пак да я надуя с водопровода. До колкото прочетох, работи на 3 бара.
4. Тръбата е доста по-корава отколкото си я представях, омеква ли леко при температура, например 35-40*С, имам пистолет за горещ въздух и лазерен термометър, мога прецизно да я нагрея, че в банята има и доста измъчени места.

прилагам и картинка,

може пък случая ми да е от интересните, затова ще напиша и малко предистория.
преградни стени - щендерни с 2 пласта картон.
Към момента банята е с изпълнен водопровод, монтирани стоящи смесители за вграждане. Монтирана структура на тоалетната. Изпълнен канал и частична замазка от стиропоробетон, с дебелина 6-7 см, колкото да скрия тръбите, с идеята за втора обикновена цименто-пясъчна замазка с дебелина 3~4 см, армирана с поцинкована мрежа 100/100/3.
Сега като решихме да правим подово, на местата на тръбите където е необходимо ще изкопая 1-2 см канали. Тръбите ще ги хващам със скоби, които обикновено хващат кръгли кабели https://cache.tashev-galving.com/eyJhbG ... OscjhjpH0w, и ще сложа мрежата върху тръбите. Така замазката над тръбите пак да догонва 3 см, армировката да е по към средата на общата дебелина на замазката. В замазката мисля да сложа и 1 пакет фибри, и пластификатор за подово. Плочките отгоре ще са 1 см дебели, с лепило 6-7 мм.
в коридора ще оставя в замазката гофрета 24 мм, в които после да прекарам останалите кръгове.
котела ще е BOSCH Condens 2500W WBC 14-1 DE23, над колектора, на последен етаж съм, комина ще ми е нагоре.

Прикачен файл

atelie banq.jpg

Прикачен файл

viber_image_2020-05-01_18-29-28.jpg

Прикачен файл

viber_image_2020-05-01_18-29-27дддд.jpg

Прикачен файл

viber_image_2020-05-01_18-29-27.jpg
ЦиЦи, на сичките ти въпроси има отговори. Задай ги правилно и ще ти се даде.
Гуглата е голяма работа. Лазар го е направил поне 100 пъти, както и Шопа, както и другите, дето неска няма да ги засегна.
Колега са опита да смекчи леко нещата, ама наглите не заслужават.
Чети и си вземи, както направих аз! Вярвай, по мързелив съм от тебе, но за отоплителната си инсталация нямам и един написан въпрос. Всичко си взех, четох както се чете Библията....или Корана, както си избереш.
Без малко да си стегнеш задника, няма да стане.
А, научи се да рисуваш, че аз нищо не разбрах, както и от обясненията! Имах интерес за обща култура.
Цици, загуби. Лазар ми е направил последните две инсталации- Газ и Слънце.
Супер е но не да му са....да ма прощава Господ!
LazarGanev - "Велик майстор"
пет май 01, 2020 8:18 pmccvetanov95 написа:
На другите помагаш на мен не. Дискриминатор.
Помагах и на тебе, написах един дълъг пост за разликата в тръбите, но вместо благодарност, ушите ми чуха, че било БЪЛГАРСКА РАБОТА това, че не повтаряме постоянно като развален грамофон едни и същи неща, затуй че някой амала го мързяло да чете тема от 200 страници и всички трябвало да му отговарят на тъпите въпроси. После просто си млъкнах културно, ама ти не преставаш да се ровичкаш :cool:
Има теми не по 200, а по 1200 страници и хората ги четат, и са доволни, че са им помогнали. Ама това за тебе са будали, откачалки, БЪЛГАРСКА РАБОТА. Що трябва да четат толкова, като може да им се стреснеш във форума, да ги заплашиш, да обидиш и да ги накараш да играят по твоята музика/чалга?
ccvetanov95 - специалист
пет май 01, 2020 8:25 pmswenstyle написа:
И ние вкъщи решихми да правим подово, аз съм архитект, доста четох за подовото, сметнах си някакви топлозагуби. Ще дам и колега ОВК да ми направи проект, но лошото е, че към момента правя ремонт на банята и коридора, и искам да навъртя там тръбата. Ще са на 1 кръг. А след време ще се сложи подовото в останалата част от апартамента.
Мисля да работя с продукти на Рехау. Успях доста лесно да си купя парче тръба Rautherm S - само 60 метра (остатъчно), от фирма която продава и изпълнява подово.
1. Първия въпрос, може би лаишки - разгледах тръбата и има 6-7 козметични забележки. Драскотините са около 0,2 мм дълбоки, може ли да се очаква че там ще има пробив след години.
2. При положение че нямам колектор, единственото що годе лесно изпитване на тръбата мога да направя с налягането от водопровода, на моя етаж е 4,5 бара. Става ли този метод? Ще трябва да си взема 2 щуцера към цолова резба.
3. Четох в една тема, че замазката се прави при пълна тръба под налягане, това 100% ли е задължително? Мога пак да я надуя с водопровода. До колкото прочетох, работи на 3 бара.
4. Тръбата е доста по-корава отколкото си я представях, омеква ли леко при температура, например 35-40*С, имам пистолет за горещ въздух и лазерен термометър, мога прецизно да я нагрея, че в банята има и доста измъчени места.

прилагам и картинка,

може пък случая ми да е от интересните, затова ще напиша и малко предистория.
преградни стени - щендерни с 2 пласта картон.
Към момента банята е с изпълнен водопровод, монтирани стоящи смесители за вграждане. Монтирана структура на тоалетната. Изпълнен канал и частична замазка от стиропоробетон, с дебелина 6-7 см, колкото да скрия тръбите, с идеята за втора обикновена цименто-пясъчна замазка с дебелина 3~4 см, армирана с поцинкована мрежа 100/100/3.
Сега като решихме да правим подово, на местата на тръбите където е необходимо ще изкопая 1-2 см канали. Тръбите ще ги хващам със скоби, които обикновено хващат кръгли кабели https://cache.tashev-galving.com/eyJhbG ... OscjhjpH0w, и ще сложа мрежата върху тръбите. Така замазката над тръбите пак да догонва 3 см, армировката да е по към средата на общата дебелина на замазката. В замазката мисля да сложа и 1 пакет фибри, и пластификатор за подово. Плочките отгоре ще са 1 см дебели, с лепило 6-7 мм.
в коридора ще оставя в замазката гофрета 24 мм, в които после да прекарам останалите кръгове.
котела ще е BOSCH Condens 2500W WBC 14-1 DE23, над колектора, на последен етаж съм, комина ще ми е нагоре.
Колега, питането е забранено в този форум. Тук на всичко е отговаряно. Бегай да четеш :(
ccvetanov95 - специалист
пет май 01, 2020 8:42 pmLazarGanev написа:
пет май 01, 2020 8:18 pmccvetanov95 написа:
На другите помагаш на мен не. Дискриминатор.
Помагах и на тебе, написах един дълъг пост за разликата в тръбите, но вместо благодарност, ушите ми чуха, че било БЪЛГАРСКА РАБОТА това, че не повтаряме постоянно като развален грамофон едни и същи неща, затуй че някой амала го мързяло да чете тема от 200 страници и всички трябвало да му отговарят на тъпите въпроси. После просто си млъкнах културно, ама ти не преставаш да се ровичкаш :cool:
Има теми не по 200, а по 1200 страници и хората ги четат, и са доволни, че са им помогнали. Ама това за тебе са будали, откачалки, БЪЛГАРСКА РАБОТА. Що трябва да четат толкова, като може да им се стреснеш във форума, да ги заплашиш, да обидиш и да ги накараш да играят по твоята музика/чалга?
За каквото и да си говорим, проблемът е, че съм циганин. След малко ще почнеш да ме питаш дали си плащам тока и водата (ако държиш ще приложа бележки) и дали крада въглищата и дървата, с които ще се отоплявам. Истинските крадци са в парламента и НЕ са цигани! Да си кажа само, ако не знаеш :)

И що реши, че слушам чалга? Как съм те заплашил и стреснал? А на бас, че си като политиците - няма да отговориш ;д

Дискриминатор. Да не си комунист? Хайде и аз да догатвам. И ако не се отговаря вече в тая тема поне я затворете и я оставете като книга!
nikolov333 - майстор
Шшшш..а бе тия от БХК, спите ли..?? :lol: :lol: :-D
съб май 02, 2020 1:49 amccvetanov95 написа:
За каквото и да си говорим, проблемът е, че.....
си просто консуматор, регистрирал се наскоро, с 33 мнения, 5 теми
viewtopic.php?f=47&t=63962
viewtopic.php?f=47&t=63985
viewtopic.php?f=50&t=64037
viewtopic.php?f=10&t=64092
viewtopic.php?f=10&t=64095
Длъжен съм да призная, че за геотекстила си попрочел малко, а за тръбата си потърсил, но това е продиктувано от личен интерес- да минеш по тънко, което е нормално.
Навсякъде ти е отговаряно, по някакъв начин. Защо си мислиш, че форумът е само за консуматори, а спецовете, които "правят" форума, са неизчерпаема банка от знания, длъжна да откликва незабавно на всяко запитване?
Все пак, тези хора са оставили безплатно тук интелектуален труд, за което си длъжен да ги уважаваш, макар и да си циганин.
ccvetanov95 - специалист
съб май 02, 2020 6:11 amТрифон П.Трифонов написа:
съб май 02, 2020 1:49 amccvetanov95 написа:
За каквото и да си говорим, проблемът е, че.....
си просто консуматор, регистрирал се наскоро, с 33 мнения, 5 теми
viewtopic.php?f=47&t=63962
viewtopic.php?f=47&t=63985
viewtopic.php?f=50&t=64037
viewtopic.php?f=10&t=64092
viewtopic.php?f=10&t=64095
Длъжен съм да призная, че за геотекстила си попрочел малко, а за тръбата си потърсил, но това е продиктувано от личен интерес- да минеш по тънко, което е нормално.
Навсякъде ти е отговаряно, по някакъв начин. Защо си мислиш, че форумът е само за консуматори, а спецовете, които "правят" форума, са неизчерпаема банка от знания, длъжна да откликва незабавно на всяко запитване?
Все пак, тези хора са оставили безплатно тук интелектуален труд, за което си длъжен да ги уважаваш, макар и да си циганин.
Разбира се, че има хора, които ми помогнаха. В другите подфоруми хората са дружелюбни. И повярвай ми, доста съм чел преди да пиша. Но темите не бяха с 200+ страници. И много им благодаря отново и отново.

Господин Шоп, 11 и още няколко

Благодаря и на дискриминаторът ;) Има и такива хора, то пък излиза, че всички са такива ... Извинявам се. С такова реноме господин Лази пък така да се изложи - само е комунист да знаеш.

Съсипах темата че съм задавал въпроси, за което е създаден форума. ИЗВИНЯВМ СЕ. Хайде да се почерпим (с капи) и да сме благодарни, че нямаме вируси. Наздраве!

:supz:

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: