Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vlax - майстор
съб май 02, 2020 11:45 amky-kyy написа:
Как вървят краставичоците, ве :?
Кво да става бре?
Целогодишните краставици от време на време все още минава някоя булка сутрин рано да ги обере. :-D
А в кофичките са на две листа.
:partyman:
vlax - майстор
Да питам начинаещите градинари,може и някой професионал да се включи.
Знаете,че от година на година все по-трудно се намира оборска тор,все по-малко животни се гледат.Всяка година с клизма едвам намирам някакво минимално количество,но то не е достатъчно,колкото да не е без хич.Сега съм намерил неограничено количество добре угнила оборска кравешка тор/в рамките на един месец/.Колко е допустимата норма на 1 кв м или кубик пръст и там както се изчислява за различните култури,притеснявам се да не прекаля?
:partyman:
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов"
Ти знайш ли неска на Фичоза ко е било бе? Надоле няма КПП. .
[/quote]

Да беше питал още след 13.03 като сложиха карантината та да ти кажа. :mrgreen: Ама ти къде се тикаш? Трябва да минеш КПП до аерогарата и после на излизане от града малко след бившия Елпром / а там навалицата стига понякога по Вл.Варненчик почти до светофара на МОЛ а :mrgreen:
kr1100 - майстор
[quote=angelfilev
Колеги, моля споделете, ако имате наблюдения и опит, но без "тежка" химия!
[/quote]
1.ч.л. Борна киселина в топла вода разстворена / иначе не се разств./ + 1 ч.л. пудра захра / става и с обикновенна но повече бъркане има/ Бъркаш да стане с консистенция на кисел.Сипваш в капачка от бурканче . За да е по-удбно на мравките да не се зорят с катерене може леко да я вкопаеш в земята до това дърво. Ако има дом .любимци правиш някаква скара от тел да нямат достъп. побутваш 1 мравка и гледай. Идва паплач и се мъкне сладкото в мравуняка. И тотална щета.
1 бира молим :-D

@vlax да не се напълниш с попови прасета с торта .Голяма напаст са.
Няма ли наблизо склад за торф ?Латвийска под немска ф-ма пакетирана 250 л - 30 лв . Че и тежи паралепипеда доста за сам човек.
П.П. Днес започнах култученето на доматЯ :? и привързване.Има вече цвят и оборудвах пръскалото.. Навън си е мамата от кал.
ЧуФките Сиврия не никнат :? , но пък топлолюбивата бамя изби и е на 4-5 см.
съб май 02, 2020 5:31 pmkr1100 написа:
Да беше питал още след 13.03 като сложиха карантината та да ти кажа. :mrgreen: Ама ти къде се тикаш? Трябва да минеш КПП до аерогарата и после на излизане от града малко след бившия Елпром / а там навалицата стига понякога по Вл.Варненчик почти до светофара на МОЛ а :mrgreen:
Тия подробности не са ме интересували, инак щях да питам.
Минавам си навсякъде, а ако някъде имам проблем- заобикалям го, без да погазвам клетия закон. Имам привилегията да не съм се почувствал и за миг ограничен, от тъпото "положение".
Все пак благодаря!

Неска са прибрах от бургаско, леко нахапан и с наранено его, ама....Имам си ново куче, саблезъб тигър, който бабата вече не може да гледа, та ...
https://photos.app.goo.gl/Fqesd7ceMZ8P1VhU8
...оборудван съм с пълен комплект кучешки зъби, първо качество.
Та, гледам баба Гана сади доматя. Утре почвам и аз. След това дъждче, сякаш е много подходящ момент. Баба комшийка ми даде още доматен разсат, че да са чудя ко да го прая. Тряба да са науча да прая водка.
Тема за размисъл ми е как да разделя пиперевите. Лютите на една страна, сладките на другата.
Краставици и тиквички още не съм бучнал. Дано утре сколасам!
Офффф, тряба да разместя домата и тиквообразните!
kr1100 - майстор
навън само под похлюпак. Миналата година удари градушка на 22.05.
Аз цигулки+ боб и царевица, тиквички+ боб и царевица ми са по галонни туби леко повдигнати.
Бамята поника и към 4 -5 см ,а Сиврията още се чуди. Патладжана ги няма никакъв още.
Какъв сорт е доматения разсад ?
пон май 04, 2020 2:55 pmkr1100 написа:
...
Червен от детските ми години, много вкусен и ароматен.
Розов, завъден 2008- 2010г.
Тия са от семена, събирани от Майка, преди 2014г.
Имам подарен, от баба Гана, розово биволско сърце, червено биволско сърце и домат чушка.
От последните не зная дали ще събирам семена.
За градушката не съм мислил. Помня я миналата година. Бях на работа и чак не ми се прибираше. Пак стана така, че не съм подготвен. И мулч не съм купувал. Каквото стане.

Бе я казвайте от къде и какъв да купя! За Варна иде реч.
borchoyor - специалист
пон май 04, 2020 4:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон май 04, 2020 2:55 pmkr1100 написа:
...
Червен от детските ми години, много вкусен и ароматен.
Розов, завъден 2008- 2010г.
Тия са от семена, събирани от Майка, преди 2014г.
Имам подарен, от баба Гана, розово биволско сърце, червено биволско сърце и домат чушка.
От последните не зная дали ще събирам семена.
За градушката не съм мислил. Помня я миналата година. Бях на работа и чак не ми се прибираше. Пак стана така, че не съм подготвен. И мулч не съм купувал. Каквото стане.

Бе я казвайте от къде и какъв да купя! За Варна иде реч.
Домата-чушка е много вкусен, ама много, събери на мен семена, благодаря предварително, сменям за сливова или калвадос😁
пон май 04, 2020 4:28 pmborchoyor написа:
Домата-чушка е много вкусен, ама много, събери на мен семена,
Убаво, че сЪбера, Борче.
borchoyor - специалист
пон май 04, 2020 4:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон май 04, 2020 4:28 pmborchoyor написа:
Домата-чушка е много вкусен, ама много, събери на мен семена,
Убаво, че сЪбера, Борче.
Че сОбереш де, ле си 1/8 разложенин🤩

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: