пон май 04, 2020 4:47 pmborchoyor написа: Че сОбереш де, ле си 1/8 разложенинДелееее, забурил сам го разлошчия.![]()
Ба, че сОбера! Естествено де, хахааа.
пон май 04, 2020 4:47 pmborchoyor написа: Че сОбереш де, ле си 1/8 разложенинДелееее, забурил сам го разлошчия.![]()
съб май 02, 2020 5:37 pmkr1100 написа:В мое село никъде няма борна киселина и ми казаха, че надали ще намеря някъде. Намерих в интернет, но пише 99% чиста, лабораторна. Ще свърши работа, нали? Защото тази в аптеката и представа си нямам каква е.
1.ч.л. Борна киселина в топла вода разстворена / иначе не се разств./ + 1 ч.л. пудра захра / става и с обикновенна но повече бъркане има/ Бъркаш да стане с консистенция на кисел.Сипваш в капачка от бурканче . За да е по-удбно на мравките да не се зорят с катерене може леко да я вкопаеш в земята до това дърво. Ако има дом .любимци правиш някаква скара от тел да нямат достъп. побутваш 1 мравка и гледай. Идва паплач и се мъкне сладкото в мравуняка. И тотална щета.
1 бира молим
@vlax да не се напълниш с попови прасета с торта .Голяма напаст са.
Няма ли наблизо склад за торф ?Латвийска под немска ф-ма пакетирана 250 л - 30 лв . Че и тежи паралепипеда доста за сам човек.
П.П. Днес започнах култученето на доматЯи привързване.Има вече цвят и оборудвах пръскалото.. Навън си е мамата от кал.
ЧуФките Сиврия не никнат, но пък топлолюбивата бамя изби и е на 4-5 см.
пон май 04, 2020 7:12 pmnautilus33 написа:Предполагам няма да правиш анализи
В мое село никъде няма борна киселина и ми казаха, че надали ще намеря някъде. Намерих в интернет, но пише 99% чиста, лабораторна. Ще свърши работа, нали? Защото тази в аптеката и представа си нямам каква е.
пон май 04, 2020 9:37 pmlov написа: Боракс и борна киселина нямат нищо общо. Съвсем различни хим. съединения със съвсем различни свойства. Не заблуждавай.Справката си съм направил от тук:
пон май 04, 2020 10:14 pmlov написа: ... Хваща те много бързо късокрачката към едно заведение.Тва беше полезна информация.![]()
пон май 04, 2020 10:14 pmlov написа: Можеше и във фейса да си я направиш. Същите като тоя автор на линка дето си показал и който си прочел малко като дявола евангилието.Виж сега, аз не съм химик! Ако са ме подвели, значи подвеждам и аз.![]()
Натриевия тетраборат или по известен като боракс е съвсем различно химическо съединение и най честата му употреба е като флюс за заваряване или топене на метали. И е производна сол на борната киселина която е доста активна и лесно влиза в химически съединения. Сега да видим дали ще намериш разлика и във формулата.
Боракс - Na2B4O7 к'во ли прай тоз натрий там.![]()
Химична формула на борната киселина е H₃BO₃ и двете са кристални вещества и силно хигроскопични. Би трябвало да правиш разлика между киселина и нейна сол. Щото тя и готварската сол е производна на солната киселина ма си я ядеш нали. Я пробвак със солната киселина.
Опс сетих се нещоМоже да пробваш и малко боракс и той е соленичък на вкус и има разкошен ефект. Хваща те много бързо късокрачката към едно заведение.
![]()
пон май 04, 2020 9:45 pmkuger написа: ...Справката си съм направил от тук:Много грешно място за справка. Това е боклукчаво сайтче но си попаднал на автоматичния му превод.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... 9d8I6_cyNR...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: