Щом за 20 години си запомнил един случай, значи би трябвало да си направиш изводите, че наистина е изключение! Наскоро имаше такъв случай и в Украйна. Там газификация има от началото на миналия век и при занижения контрол в определени смутни времена е нормално да има инциденти. Колко народ се избива ежедневно по пътищата не забелязваме, но един такъв инцидент се помни поне 100 години!
solo5 написа:май на дърва идва по-евтиноне съм много съгласен че е евтино на дърва.
но пък имаш пушеци и т.н
а с газа си имаш жива бомба у дома,
така че трябва да се внимава с него
Ако си със някое кюмбе и отопляваш само една стая или отваряш вратите към другите стаи да се отопляват и те така по може да ти е по евтино.Сложиш ли обаче една камина със водна риза-неможеш и насмогна да и слагаш дърва за да може да гори и да са топли радиаторите,тогава 10-12 кубика няма да ти стигнат за един сезон-знам го от личен опит,а вечер като си легна няма кой да слага дърва и печката угасва и сутрин като ставам за работа е студено и се налага да включвам радиатор.
Първоначално се бях насочил към пелетна камина -обаче се оказаха доста скъпи,а и самото отопление също.
И сега се чудя дали да сложа 3 климатика + бойлер за топла вода или газов котел(кондензен).
Кой би бил по удачният вариант за етаж от къща 3 стаи +баня,около 60квадрата отопляема площ.