Капаците ми тондах са направили люспи, а не е имало много люти зими скоро... Точбо в най-високата им част тук-там тънки люспи по 1мм дебелина и 20-30мм дълги
чет юни 18, 2020 11:51 amdr.d.jeleva написа: Доволни ли сте от Lindab? Защото ние се двоумим между тях и Alutitan Ice Pur?Аз съм доволен от Линдаб, за другите не съм чувал. Трябва да се има предвид обаче, че моите керемиди са само на 3-4 зими т.е. по-точно ще мога да кажа след 10 години, когато изтече гаранцията за цвета им. Иначе основният въпрос, който ми задават другите хора е дали не "барабанят" по време на дъжд - отговорът е не или поне не повече от предишния керамичен покрив. Аз също имах притеснения, също питах търговеца - обяснението беше, че формата на керемида не позволява на листа ламарина да "барабани", освен това двойната летвена скара, която е задължителна, също играе роля на звукопоглъщащ елемент. За да съм максимално обективен ще кажа, че подпокривното не е обитаемо и не се предвижда да става такова - къщата завършва на плоча, над нея е подпокривното, над него са носещите греди, дъсчена обшивка, пародифузионно фолио (което идва с керемидите), двойна летвена скара и на нея вече са хванати керемидите с винтове, които също идват като част от системата. Над антрето има отвор за достъп до подпокривното, отворът не е се закрива от нищо (има капак, но не го ползваме), когато вали и си точно под отвора се чува дъжда, но звука е по-слаб от идващия отвън ромолеж по листа, тераса, и други елементи на къщата. Който е пожелал е дошъл и видял.