Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
Капаците ми тондах са направили люспи, а не е имало много люти зими скоро... Точбо в най-високата им част тук-там тънки люспи по 1мм дебелина и 20-30мм дълги
preslav - майстор
чет юни 18, 2020 11:51 amdr.d.jeleva написа:
Доволни ли сте от Lindab? Защото ние се двоумим между тях и Alutitan Ice Pur?
Аз съм доволен от Линдаб, за другите не съм чувал. Трябва да се има предвид обаче, че моите керемиди са само на 3-4 зими т.е. по-точно ще мога да кажа след 10 години, когато изтече гаранцията за цвета им. Иначе основният въпрос, който ми задават другите хора е дали не "барабанят" по време на дъжд - отговорът е не или поне не повече от предишния керамичен покрив. Аз също имах притеснения, също питах търговеца - обяснението беше, че формата на керемида не позволява на листа ламарина да "барабани", освен това двойната летвена скара, която е задължителна, също играе роля на звукопоглъщащ елемент. За да съм максимално обективен ще кажа, че подпокривното не е обитаемо и не се предвижда да става такова - къщата завършва на плоча, над нея е подпокривното, над него са носещите греди, дъсчена обшивка, пародифузионно фолио (което идва с керемидите), двойна летвена скара и на нея вече са хванати керемидите с винтове, които също идват като част от системата. Над антрето има отвор за достъп до подпокривното, отворът не е се закрива от нищо (има капак, но не го ползваме), когато вали и си точно под отвора се чува дъжда, но звука е по-слаб от идващия отвън ромолеж по листа, тераса, и други елементи на къщата. Който е пожелал е дошъл и видял.
naster - майстор
чет юни 18, 2020 12:17 pmradius написа:
Капаците ми тондах са направили люспи, а не е имало много люти зими скоро... Точбо в най-високата им част тук-там тънки люспи по 1мм дебелина и 20-30мм дълги
Това за колко години? Нашите са с някакъв цвят теракота, и са от унгарското производство, малко по-тъмночервено от натюр. Дали боята има някакви защитни свойства, които биха предпазили?
radius - майстор
Споко, те и моите са теракота от унгарското производство :wink: :lol: .
за 7-8г., видях го преди 2-3
Christo - майстор
Тондах Македо со приплъзнюване :lol: Македонски, без боя, без нищо, естествен цвят. Вече 10 години, не са мръднали! Никакъв проблем! От Троян съм. Зимно време си е бая студено, лятно време горещо, ако е имало дефектни, до сега да са се напукали.
naster - майстор
Аз имам платежен документ, бих си потърсил обещаната 33 години гаранция на цялата система. Срамота е за краен билен капак 30-ина лева/парчето, за керемида-вентилация за канализационен щранг - 360 лв., а да имат компромиси с качеството.
radius - майстор
Задължително, макар че не съм с цялостна тяхна система, напр. фолиото ми е Брамак. Разбира се, специално в този случай изобщо не е от значение какво друго съм ползвал, но пък що да не намерят основание да откажат гаранцията.
naster - майстор
Имам да спускам един иноксов комин за камината и ще поогледам, като спре да вали. Тъкмо ще видим колко са здрави тези керемиди танго плюс. Мисля да лазя по едни листи епс 2см, че съм си 100кг.
radius - майстор
И моите са такива, нямам счупени от ходене, но съм и по-лек.
naster - майстор
Тогава бащата ще се катери :-D той е 75-80 кила.

Тема "Керемиди Tejas Borja или Тондах" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: