Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Никога няма да разбера такива взаимоотношения... Ако твърдо си харесал Бърнит и Алфа Плам, тогава 13 kw Бърнит или 15 kw Алфа Плам ще паснат.
А ти казаха за Грейко не защото всичките сме дистрибутори и печелим от всяка продажба, а защото бункерът е огромен на фона на другите две марки, защото контролерът наистина е много лесен за разбиране и работа, защото е прилично изработена и с доказано добра ефективност.
Най-маловажното нещо - дизайнът. Това е субективно, но дори в моите очи един бърнит комфорт е 5 пъти по-красив от грейко бижу, но с уговорката че бижу-то е без остъклената врата. Аз бих си доплатил за стъклената врата, нищо че не съм жена :) .
В крайна сметка която и да купиш все ще стане. После важното е да правиш необходимите профилактики (четеш книжката към продукта, който ще си избереш) и да случиш на качествени пелети.
Грейко имат дистрибутори в София. Виж ги на сайта - greyko точка com. Щом случайно в София бях паркирал до магазин, на витрината на който имаше грейковици 30 киловата (горелка и котел), значи не е като да няма дистрибутори при вас. Вече нивото на сервизните техници какво е ... не знам, ама със сигурност не е по-зле от другите два варианта да ти кажа.
вт юни 23, 2020 10:05 pmHristo8512 написа:
вт юни 23, 2020 9:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
Та, както ти обясняват Анди и останалите, за къф чеп са ти останалите до 16 киловати? Само проблеми.
Ще споделиш ли ко та блазни шиснайската?
Тамъъъън гледам зеха хората да склоняват на подходящи мощности и са заслушват в препоръки и ае- поредното доказателство, че не са чете.
Регвам са, влаам мошно с болешката си, зеам или не и чао.
Барем малко са поинтересувайте бре, почетете! То си е за вас.
Още един глас за 10, щото няма по малка водна.
Не разбирам и питам! Какво има да обяснявам защо съм избрал 16ката. Имам чувството, че не понасяш хора, които си правят регистрация, за да потърсят помощ! Ако е така ОК, прекратява писането, защото нямам намерение да чета философщини. Аз да питам, ти какво помогна в темата, освен, че влизаш хапейки, просто се съгласи с Анди. Нали е уж форум за взаимопомощ!
Въх!!!
Зимай десятката и да не ти пука! Ясно е и ти колко си попрочел, преди да попиташ. След като ти е отговорено, ти пак питаш. Не приемаш за чиста монета препоръки от форумно светило и от колеги с доста "стаж"?!!
Просто са съгласих са Анди, викаш...?! Та ти не знаеш къде са намираш.
Получи си препоръките- от някои съвсем сериозни, от други леко иронични, моите хапливи...
Ко имал да обяснява?!! А хората, които правят форума, длъжни ли са ти? Някой длъжен ли е да ти обяснява или да те съветва?
Бе що не земеш една шеснайска?
Форума е за взаимопомощ, та ще гледам ти как ще се включиш.

Анди, откровено завиждам за железните ти нерви. ...и толерантност.
През 2-3 седмици са излюпва подобна тема. Казуса е буквално един и същ.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт юни 23, 2020 10:39 pm, променено общо 1 път.
вт юни 23, 2020 10:25 pmandy_forresite написа:
Никога няма да разбера такива взаимоотношения... Ако твърдо си харесал Бърнит и Алфа Плам, тогава 13 kw Бърнит или 15 kw Алфа Плам ще паснат.
А ти казаха за Грейко не защото всичките сме дистрибутори и печелим от всяка продажба, а защото бункерът е огромен на фона на другите две марки, защото контролерът наистина е много лесен за разбиране и работа, защото е прилично изработена и с доказано добра ефективност.
Най-маловажното нещо - дизайнът. Това е субективно, но дори в моите очи един бърнит комфорт е 5 пъти по-красив от грейко бижу, но с уговорката че бижу-то е без остъклената врата. Аз бих си доплатил за стъклената врата, нищо че не съм жена :) .
В крайна сметка която и да купиш все ще стане. После важното е да правиш необходимите профилактики (четеш книжката към продукта, който ще си избереш) и да случиш на качествени пелети.
Грейко имат дистрибутори в София. Виж ги на сайта - greyko точка com. Щом случайно в София бях паркирал до магазин, на витрината на който имаше грейковици 30 киловата (горелка и котел), значи не е като да няма дистрибутори при вас. Вече нивото на сервизните техници какво е ... не знам, ама със сигурност не е по-зле от другите два варианта да ти кажа.
Много благодаря! Това беше отговора, който ми трябваше! Поздрави
вт юни 23, 2020 10:30 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт юни 23, 2020 10:05 pmHristo8512 написа:
вт юни 23, 2020 9:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
Та, както ти обясняват Анди и останалите, за къф чеп са ти останалите до 16 киловати? Само проблеми.
Ще споделиш ли ко та блазни шиснайската?
Тамъъъън гледам зеха хората да склоняват на подходящи мощности и са заслушват в препоръки и ае- поредното доказателство, че не са чете.
Регвам са, влаам мошно с болешката си, зеам или не и чао.
Барем малко са поинтересувайте бре, почетете! То си е за вас.
Още един глас за 10, щото няма по малка водна.
Не разбирам и питам! Какво има да обяснявам защо съм избрал 16ката. Имам чувството, че не понасяш хора, които си правят регистрация, за да потърсят помощ! Ако е така ОК, прекратява писането, защото нямам намерение да чета философщини. Аз да питам, ти какво помогна в темата, освен, че влизаш хапейки, просто се съгласи с Анди. Нали е уж форум за взаимопомощ!
Въх!!!
Зимай десятката и да не ти пука! Ясно е и ти колко си попрочел, преди да попиташ. След като ти е отговорено, ти пак питаш. Не приемаш за чиста монета препоръки от форумно светило и от колеги с доста "стаж"?!!
Просто са съгласих са Анди, викаш...?! Та ти не знаеш къде са намираш.
Получи си препоръките- от някои съвсем сериозни, от други леко иронични, моите хапливи...
Ко имал да обяснява?!! А хората, които правят форума, длъжни ли са ти? Някой длъжен ли е да ти обяснява или да те съветва?
Бе що не земеш една шеснайска?
Форума е за взаимопомощ, та ще гледам ти как ще се включиш.

Анди, откровено завиждам за железните ти нерви. ...и толерантност.
През 2-3 седмици са излюпва подобна тема. Казуса е буквално един и същ.
Никой не те е карал да изразяваш мнение! Явно си на всяка манджа мерудия, сприхав чичко! Никой за нищо не ми е длъжен, както и аз не съм длъжен да ти чета диалектните писания, ама ми се налага!
вт юни 23, 2020 10:49 pmHristo8512 написа:
Никой не те е карал да изразяваш мнение! Явно си на всяка манджа мерудия, сприхав чичко! Никой за нищо не ми е длъжен, както и аз не съм длъжен да ти чета диалектните писания, ама ми се налага!
Добре Ице.

Началник, сещаш ли са за оная тема, дето засегнах интелект, култура и бизнес, агресия?
filmatoplo - майстор
:) То е ясно ,че преди да излезне 10ката -за подобни 70 квадрата поставяхме 16ката на Грейко ,защото държахме на марката ,нищо ,че на пазара имаше разни небивалици 13ки :wink: Проверено е и с двете става 10ка и 16ка ,едната ще работи оптимално ,другата ще я спъваш .Проверен е и средния разход -около 1500 кг за сезон :wink: .
hristo_k1984 - специалист
Здравейте,и аз съм пред избор Грейкото или Alfa plam commo15.Искам да пжпитам за Alfa plam има ли възможност за монтиране на Wi-fi модул,защото никъде не намирам в нета.
speka_rs - майстор
ср юни 24, 2020 1:33 pmhristo_k1984 написа:
Здравейте,и аз съм пред избор Грейкото или Alfa plam commo15.Искам да пжпитам за Alfa plam има ли възможност за монтиране на Wi-fi модул,защото никъде не намирам в нета.
Сигурно ще е тежък избор, а ако прочетеш предната и тази страница може да ти стане по лесно.
morfei1 - специалист
вт юни 23, 2020 7:16 pmHristo8512 написа:
Питам, защото радиаторите са 10 кв., камина от 10 кв нали топлоотдава примерно 1.5-2кв и за ризата остават 8 кв!
10 ама при какви условия? Да не се окаже, че от тия 10 на теб ти трябват средно 3-5.
ср юни 24, 2020 7:21 pmmorfei1 написа:
вт юни 23, 2020 7:16 pmHristo8512 написа:
Питам, защото радиаторите са 10 кв., камина от 10 кв нали топлоотдава примерно 1.5-2кв и за ризата остават 8 кв!
10 ама при какви условия? Да не се окаже, че от тия 10 на теб ти трябват средно 3-5.
Морфине, за сега нищо не му е ясно, което е нормално. Възможно е това вече да се променя към +.
Избрал е грешен подход- лесен и бърз, според него, но със съмнителен резултат. Пита, а отговорът на въпроса му поражда последващ въпрос. Разбираемо е, понеже няма основата.
При това положение вариантите са два;
- задава си въпроса и приема препоръките за чиста монета, като разчита и на добра интуиция.
- чете. Задава си въпросите на Бай Гого и чете та са къса, след което са появява тука за уточняване на детайли или като оформен новоизлюпен тепловод.

Е как да не го начибам, след като получи препоръки, а си знае неговата?!

Тема "Избор на пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: