Ел. инструментите. Консумативи.
kuger - майстор
вт юни 23, 2020 9:14 amИндианец написа:
............ 2 литра М10Д и....
Сега отиваш и си купуваш масло за двутактов двигател, а М10д отива за мазане на веригата.
Успех в работата и УМНАТА! Това е един от най-опасните инструменти.
Индианец - специалист
вт юни 23, 2020 10:02 pmkuger написа:
вт юни 23, 2020 9:14 amИндианец написа:
............ 2 литра М10Д и....
Сега отиваш и си купуваш масло за двутактов двигател, а М10д отива за мазане на веригата.
Успех в работата и УМНАТА! Това е един от най-опасните инструменти.
Ми за веригата е.
Писал съм че взех и двутактово на Щил.
Мерси, ще внимавам много.
Индианец - специалист
Изображение
вт юни 23, 2020 9:56 pmChefo77 написа:
M10D влиза ли в препоръчаните масла за двигателя ... по спомен трябваше да е двутактово.
За веригата е.
Явно не съм се изразил правилно.
Chefo77 - майстор
Правилно си се изразил, ама аз недовиждам :D :D
Честито и умната, наистина изглежда опасна машина (никога не съм ползвал, каня се да си купя, но ми изглежда опасна).
kuger - майстор
вт юни 23, 2020 10:21 pmChefo77 написа:
Правилно си се изразил, ама аз недовиждам :D :D
Честито и умната, наистина изглежда опасна машина (никога не съм ползвал, каня се да си купя, но ми изглежда опасна).
Недовиждането май се отнася и до мен :sad:
Работя често с режещи инструменти и съм наясно как секунда невнимание води до осакатяване, примери от живота мога да дам доста, и все с мои познати, че и с мен.
Индианец - специалист
Благодаря ви!
Опасна машина е резачката.
Днес само я пробвах (2ри път).
На село баща ми е бутнал една топола и като идем ще я правя на трупчета.
Режещите инструменти са страшна работа.
dragozow - майстор
вт юни 23, 2020 9:56 pmChefo77 написа:
M10D влиза ли в препоръчаните масла за двигателя ... по спомен трябваше да е двутактово.
Не.
Здравейте,
Пак ще ви тормозя със същия въпрос. Сигурен съм, че много от вас са се сблъсквали със същите китайски... Може ли някой да ми каже на очертаното място има ли зегерка или някаква пружина? И как се определя дали съединителя е за смяна?
Прикачен файл:
bitmap.jpg
bitmap.jpg (34.39 KиБ) Видяна 1935 пъти
koveslav - майстор
пет юни 26, 2020 11:27 amNiki_ANG написа:
Здравейте,
Пак ще ви тормозя със същия въпрос. Сигурен съм, че много от вас са се сблъсквали със същите китайски... Може ли някой да ми каже на очертаното място има ли зегерка или някаква пружина? И как се определя дали съединителя е за смяна? bitmap.jpg
На това празното място преди съединителя върху вала трябва да има пластмасов детайл-червяк,който е зацепен в края на зъбите на колелото и самият той задвижва маслената помпа.Той се зацепва в колелото,за да се върти само когато се върти и верижното колело.Така няма подаване на масло при покой на веригата.Не виждам този детайл и вероятно той се счупил и разхвърчал на парчета по време на работа.Доколкото си спомням там под колелото върху картера трябва да има и пластмасово капаче,на тази снимка също не го виждам...

Прикачен файл

Cherviyak za maslena pompa HUSQVARNA 355, 357, 359-900x800-product_popup.jpg
Cherviyak za maslena pompa HUSQVARNA 355, 357, 359-900x800-product_popup.jpg (60.39 KиБ) Видяна 1891 пъти
Индианец - специалист
Здравейте,
Днес изрових в мазето хуската, за която бях писал по-горе.
Имала си е нов ауспух, но когато я запаля и тръгна да режа гасне.
Според вас на какво може да се дължи?
Пп. Дружбата реже на поразия. :-D
Пу, Пу да не я урочасам.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: