Само да попитам, колко от вас, които препоръчвате 14-5-9 вата на метър, го имат и използват, конкретно за осветление на кухненски плот?
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
yanko78
- специалист
60 мнения в "LED осветление за кухня (качествено)"
valentino76bs
- майстор
пет юли 03, 2020 7:57 pmyanko78 написа: Само да попитам, колко от вас, които препоръчвате 14-5-9 вата на метър, го имат и използват, конкретно за осветление на кухненски плот?Не само имам в нас но и бая имам сложени.Съответно и отзиви.Но има едно но!
Слагам предимно среден и нисък клас ленти и за толкова ми ги дават в магазина ....ако нещо се разминават във ватовете тогава незнам.
hidrazin
- майстор
пет юли 03, 2020 7:57 pmyanko78 написа: Само да попитам, колко от вас, които препоръчвате 14-5-9 вата на метър, го имат и използват, конкретно за осветление на кухненски плот?Е ами имаме сложени. Ама нямаме от онези дялани-недодялани градински ламБи дет да те е страх да ги гледаш.

Още повече че вече ти отговориха - ЦЪК.

yanko78
- специалист
Съгласихте ме! До автора на темата! Ако намериш по мощни от 18 вата, слагай тях, че не се знае, жената дали вижда или недовижда. Можеш да извикаш и някой, който ги слага същите да ти ги сложи. Ааааа и ако успееш да се добереш до гуруто - хидратирания, може, ако имаш проблеми със зрението, да ти сложи някакви ленти, дялани извън КНДР и дьоптъра даже да хвърлеш, а на жената направо ще и се измества прашката от кеф, като застане да бели картофи.
Само за ориентир 7,2 вата на метър, само светлина от лентата.
Даже, не знам, защо се напънах толкова.

Само за ориентир 7,2 вата на метър, само светлина от лентата.

kozl
- майстор
У нас години карахме с вградени халогенки (мебелни луни) докато се не откачиха рефлекторите и смяната на крушки ми стана отврат, докато закача стъклото. Та един ден фанах и ги смених с ледени мебелни луни и ни фана недоскив - мен и спружката. И ледолентясах кухнето. Аве изхвърлил съм етикета на лентата, но требе да е 14W оти мислех да използвам алуминиеви LED шини, че стават да се пъхат в профила, но шините бяха по 18 W/m и ги отказах. А па лентата я купих от Практикер с избор на око, че бяхя светнали няколко ленти и избрах тази де диодите най-много се сливаха в черта, а не да изглеждат на точки.
Други набори споделят, че виждат по-добре когато светлината е студена
И при мен така като сравнявах еднакви по мощност и марка лед крушки с различно К.
Ама младото още не усеща износването и нема как да ги разбере тия "функции"
Eй на дакато живяхме заедно преди да се отделим, непрекъснато връткахме димера. Младото към МИН, аз и съпружката към МАХ. Ама по-МИН може, а по-МАХ
Та откак децата ги нема и димер ми не требе оти по-МАХ не мое
Е те така се разпенва и раздува темата
Други набори споделят, че виждат по-добре когато светлината е студена

И при мен така като сравнявах еднакви по мощност и марка лед крушки с различно К.
Ама младото още не усеща износването и нема как да ги разбере тия "функции"

Eй на дакато живяхме заедно преди да се отделим, непрекъснато връткахме димера. Младото към МИН, аз и съпружката към МАХ. Ама по-МИН може, а по-МАХ

Е те така се разпенва и раздува темата

arxd129
- специалист
съб юли 04, 2020 3:04 amyanko78 написа: Само за ориентир 7,2 вата на метър, само светлина от лентата.Ами добре ми изглежда. За мен е достатъчно светло в кухнята, показана на снимката. По-светло даже би ме подразнило. Ама - хора всякакви.
Както и да е.
Сега, като се заглеждам в снимката, друг въпрос ми се роди в главата. Основателен.
Все съм си мислил, че (по гърба) на кухнята ми - по всички стени, стенчЕта и ъгълчЕта, трябва да има ЛЕДлента. За да е ефектно и светло.
Ама - чак сега се замислих - трябва ли да има? Нужно ли е? Ако има - да не вземе да стане кичозно.
Ето няколко схеми на бъдещата ми кухня.
Какъв съвет бихте ми дали, уважаеми съфорумници: Трябва ли, нужно ли е, практично ли е, естетично ли е да има ЛЕДлента по всичките места на кухнята, където има "гръб" (с два външни и три вътрешни ъгълчЕта).
Като купувах абсорбатора - в магазина наблегнаха изрично, че той бил си имал "собствено" осветление. Това какво означава: Че шкафа с абсорбатора не трябва да е ЛЕДлентосан ли?
Благодаря за съветите и препоръките ви.
MIRO_073
- майстор
съб юли 04, 2020 12:38 pmyanko78 написа: Където има гръб НЕ. Достатъчно е само ПОД горните шкафове. Моята кухня е единтична с твоята и можеш да добиеш представа от горния пост. На стената където е вътрешния ъгъл е безмислено и няма са седи естетически добре.+1
И... Спри се на 2700-3000К, ако желаеш светлина близка до лампа с нажежаема жичка.
arxd129
- специалист
съб юли 04, 2020 12:38 pmyanko78 написа: Където има гръб НЕ. Достатъчно е само ПОД горните шкафове. Моята кухня е единтична с твоята и можеш да добиеш представа от горния пост. На стената където е вътрешния ъгъл е безмислено и няма са седи естетически добре.Разбрах.
Но нищо не споменавате за това, дали да има ЛЕДлента ПОД абсорбатора. Моля, споделете мнение/я.
Тема "LED осветление за кухня (качествено)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература