Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
yanko78 - специалист
Само да попитам, колко от вас, които препоръчвате 14-5-9 вата на метър, го имат и използват, конкретно за осветление на кухненски плот?
kozl - майстор
Аз писах, па са аз да питам как си със зрението и колко си дърт?
valentino76bs - майстор
пет юли 03, 2020 7:57 pmyanko78 написа:
Само да попитам, колко от вас, които препоръчвате 14-5-9 вата на метър, го имат и използват, конкретно за осветление на кухненски плот?
Не само имам в нас но и бая имам сложени.Съответно и отзиви.Но има едно но!
Слагам предимно среден и нисък клас ленти и за толкова ми ги дават в магазина ....ако нещо се разминават във ватовете тогава незнам.
hidrazin - майстор
пет юли 03, 2020 7:57 pmyanko78 написа:
Е ами имаме сложени. Ама нямаме от онези дялани-недодялани градински ламБи дет да те е страх да ги гледаш. :-D
Още повече че вече ти отговориха - ЦЪК.
:partyman:
yanko78 - специалист
Съгласихте ме! До автора на темата! Ако намериш по мощни от 18 вата, слагай тях, че не се знае, жената дали вижда или недовижда. Можеш да извикаш и някой, който ги слага същите да ти ги сложи. Ааааа и ако успееш да се добереш до гуруто - хидратирания, може, ако имаш проблеми със зрението, да ти сложи някакви ленти, дялани извън КНДР и дьоптъра даже да хвърлеш, а на жената направо ще и се измества прашката от кеф, като застане да бели картофи.
Само за ориентир 7,2 вата на метър, само светлина от лентата.
Даже, не знам, защо се напънах толкова.

Изображение
kozl - майстор
У нас години карахме с вградени халогенки (мебелни луни) докато се не откачиха рефлекторите и смяната на крушки ми стана отврат, докато закача стъклото. Та един ден фанах и ги смених с ледени мебелни луни и ни фана недоскив - мен и спружката. И ледолентясах кухнето. Аве изхвърлил съм етикета на лентата, но требе да е 14W оти мислех да използвам алуминиеви LED шини, че стават да се пъхат в профила, но шините бяха по 18 W/m и ги отказах. А па лентата я купих от Практикер с избор на око, че бяхя светнали няколко ленти и избрах тази де диодите най-много се сливаха в черта, а не да изглеждат на точки.
Други набори споделят, че виждат по-добре когато светлината е студена :?
И при мен така като сравнявах еднакви по мощност и марка лед крушки с различно К.
Ама младото още не усеща износването и нема как да ги разбере тия "функции" :roll:
Eй на дакато живяхме заедно преди да се отделим, непрекъснато връткахме димера. Младото към МИН, аз и съпружката към МАХ. Ама по-МИН може, а по-МАХ :? Та откак децата ги нема и димер ми не требе оти по-МАХ не мое :-D
Е те така се разпенва и раздува темата :wink:
arxd129 - специалист
съб юли 04, 2020 3:04 amyanko78 написа:
Само за ориентир 7,2 вата на метър, само светлина от лентата.
Даже, не знам, защо се напънах толкова.
Ами добре ми изглежда. За мен е достатъчно светло в кухнята, показана на снимката. По-светло даже би ме подразнило. Ама - хора всякакви.
Както и да е.

Сега, като се заглеждам в снимката, друг въпрос ми се роди в главата. Основателен.
Все съм си мислил, че (по гърба) на кухнята ми - по всички стени, стенчЕта и ъгълчЕта, трябва да има ЛЕДлента. За да е ефектно и светло.
Ама - чак сега се замислих - трябва ли да има? Нужно ли е? Ако има - да не вземе да стане кичозно.

Ето няколко схеми на бъдещата ми кухня.

Прикачен файл:
Pogled  otgore.jpg

Прикачен файл:
1.jpg

Прикачен файл:
2.jpg

Какъв съвет бихте ми дали, уважаеми съфорумници: Трябва ли, нужно ли е, практично ли е, естетично ли е да има ЛЕДлента по всичките места на кухнята, където има "гръб" (с два външни и три вътрешни ъгълчЕта).
Като купувах абсорбатора - в магазина наблегнаха изрично, че той бил си имал "собствено" осветление. Това какво означава: Че шкафа с абсорбатора не трябва да е ЛЕДлентосан ли?

Благодаря за съветите и препоръките ви.
yanko78 - специалист
Където има гръб НЕ. Достатъчно е само ПОД горните шкафове. Моята кухня е единтична с твоята и можеш да добиеш представа от горния пост. На стената където е вътрешния ъгъл е безмислено и няма са седи естетически добре.
MIRO_073 - майстор
съб юли 04, 2020 12:38 pmyanko78 написа:
Където има гръб НЕ. Достатъчно е само ПОД горните шкафове. Моята кухня е единтична с твоята и можеш да добиеш представа от горния пост. На стената където е вътрешния ъгъл е безмислено и няма са седи естетически добре.
+1

И... Спри се на 2700-3000К, ако желаеш светлина близка до лампа с нажежаема жичка.
arxd129 - специалист
съб юли 04, 2020 12:38 pmyanko78 написа:
Разбрах.

Но нищо не споменавате за това, дали да има ЛЕДлента ПОД абсорбатора. Моля, споделете мнение/я.

Тема "LED осветление за кухня (качествено)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: