вт юли 07, 2020 11:50 pmRey_T написа: Само че никъде не съм казал, че грам не разбирам, това вие го казвате. Правя разлика между фаза и нула, знам как се замерва и мога да разчитам прости схеми, като за бойлерно табло примерно и да си направя някаква представа къде и какво върви.Брей ама голямо разбиране паднало тука:
А това, че не помагате единствено ме мотивира да продължа да го мисля сам. Ако това е редно за вас, то тогава браво! Подтиквате хората да се самонараняват, злорадствайки отстрани. Колко българско!
Няма смисъл да ми казвате колко е глупаво да се прекъсва нула, след като тая тъпа лампа не съм я слагал аз. Опитах се да навържа вече направена по този тъп начин инсталация. И да. В момента е с две захранващи фази и една обща нула, но работи. Друга нула НЯМА.

пон юли 06, 2020 10:01 pmRey_T написа: Тия дни реших да подменя старото бойлерно табло по ред причини и след като успях да разплета 6 от 7 кабела кой от къде е и някак си успях да ги навържа така че да не ми пада бушона сега остана една дилема.
Имам осветление над бойлерното табло, което е на отделен бушон, но към таблото влиза нулата, т.е. след като се завърти крушката и се прекъсне веригата и кабела се офазява и всъщност имаме прекъсване по нулата, която пък е обща с тази на бойлера, а е на отделен бушон разбира се. Но това не е най-големия проблем. Взел съм табло с два ключа и контакт, защото такова беше старото. Само че когато се опитам да включа обикновена крушка, ток има, но крушката не светва. От друга страна пък ако сложа LED крушка, при включено положение замервам около 160 волта ток, но пък светва след 3 секунди макар и слабо.