вт юли 07, 2020 10:10 pmarxd129 написа:Опонирам с две ръце
Опонирайте за лустер клемите, моля. Дано размисля.![]()

От дългия ми житейски опит три провала с лустер клеми, все на е@ани места, и провалите се случват след 10тина 15 години

чет юли 09, 2020 12:24 pmarxd129 написа:Дааааа... Баси бойлера... Усучете, калайдисайте, заварете, пресовайте и ... каквато там тъпотия сте намислили. Тоя бойлер вдигне не вдигне 7-8 ампера...ср юли 08, 2020 4:03 pmbrum написа: От към надеждност усукването и запояването на кабели ще е по-добро.Така мисля и аз.
Но ме смути хидразин; отхвърли запояване-то като вариант.
Можете ли да предположите защо той отхвърли запояването? Едва ли - случайно.![]()
А и никой не му опонира; следователно препоръката му се възприема като правилна. Само че... не виждам логика![]()
ПС.
Този въпрос бе логично да го отправя към самия хидразин; виждам обаче, че той си е ангажиран у дома. Затова - не искам да го тревожа повече.
чет юли 09, 2020 8:20 pmjekasus написа:Няма проблем със запояването. Ще работи. И това от снимката в твоя пост работи.
Към Хидра вече зададоха тоя вопрос - къв проблема със запояването?
При реалната ситуация при старото и новото строителство - само усукване/спойка. поне си оправи таблото във тях, че то е на доста години...
MIRO_073 написа:1. Припоя има около 9 пъти по лоша проводимост от медта.доста клипове съм гледал със ваго, има ли и подобни тестове, и със калая?
MIRO_073 написа:3. Става бавно и с много повече ресурси и инструментиКазвам честно - всички дърти и нови инсталации са на спойка/усукване, което е най евтино и без ресурси, ако има нещо по-различно е голяма рядкост, а времето за монтаж още не е фактор, а ваго тук бият всички по времето.
чет юли 09, 2020 10:10 pmjekasus написа: доста клипове съм гледал със ваго, има ли и подобни тестове, и със калая?Калая се топи на 230 градуса какви тестове с тая температура на топене...
чет юли 09, 2020 10:10 pmjekasus написа: Казвам честно - всички дърти и нови инсталации са на спойка/усукване, което е най евтино и без ресурси, ако има нещо по-различно е голяма рядкост, а времето за монтаж още не е фактор, а ваго тук бият всички по времето.Да.Знам. Не е спойка, а спайка. Работил съм в строителството и сега съм. А новото строителство е на спайка, защото след промените 2004г на Наредба 3 реално специално за скритите инсталации не е регламентирано как се правят. Това е за таван:
чет юли 09, 2020 7:33 pmMIRO_073 написа:От кога се ползват тези Ваго клеми?чет юли 09, 2020 12:24 pmarxd129 написа:Дааааа... Баси бойлера... Усучете, калайдисайте, заварете, пресовайте и ... каквато там тъпотия сте намислили. Тоя бойлер вдигне не вдигне 7-8 ампера...ср юли 08, 2020 4:03 pmbrum написа: От към надеждност усукването и запояването на кабели ще е по-добро.Така мисля и аз.
Но ме смути хидразин; отхвърли запояване-то като вариант.
Можете ли да предположите защо той отхвърли запояването? Едва ли - случайно.![]()
А и никой не му опонира; следователно препоръката му се възприема като правилна. Само че... не виждам логика![]()
ПС.
Този въпрос бе логично да го отправя към самия хидразин; виждам обаче, че той си е ангажиран у дома. Затова - не искам да го тревожа повече.
А 120 ампера...
Търговски трикове били... Цяла Европа работи така, бързо, надеждно, и евтино... Нямам думи
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: