Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет юли 09, 2020 11:28 pmESPACE написа:
Имах предвид 2 куб.м. газ на ден, не 2 кубика вода. Четете внимателно. Нещо друго има при Людмил, а това не му е първия котел. Няма как такъв разход да е от настройки. Нещо друго има. Да не ти дърпат топла вода от заведението, май имаше такова?
Извинявам се!
За смяната на котела зная, но за заведението съм забравил.
Още по интересно стана.
sokolov.91 - майстор
чет юли 09, 2020 10:40 pmliusien написа:
чет юли 09, 2020 10:22 pmsokolov.91 написа:
чет юли 09, 2020 10:03 pmliusien написа:

Няма пари! :sad: Аз съм разумен човек и искам да си плащам сметките. Едно е да плащам като съседите и приятелите ми по 20-25 лева максимум потребена газ, и съвсем друго - да стигна до крайности в икономията на газта и да платя при тази ниска цена на газта 50 лева!!! Някак не става, нали???!!! :evil: А, не виждам смисъл да се изключи "ЕСО" режимът, защото котела ще започне да работи по-често за да подгрява водата, май в топлообменника! Не разбирам, затова пиша "май"...

Да, обърках се за ECOто. И аз ако такива икономии правех и давах по 50 кинта за газ щях да се ядосвам доста. То за тия пари и на ток ще се къпеш...
Ще следя темата, че ми е интересно какво ще излезе. Все пак викни някой газаджия да му направи сместа и налягането на газа с газ анализатор като начало.
Кой да извикам, като не познавам такива хора?!...... Ако има някой от вас, който живее в София, нека ми пише на лично съобщение!!! Не знам моят приятел дали ще се пребори с този проблем - младо момче е и отскоро работи в тази фирма...
Звънни на някоя фирма, представител на Бош и ги попирай искат ли и колко ще ти вземат да пратят от техните техници да ти настроят котела с газанализатор. Моя котел от Тератерм го взех. Управителя е доста разбран човек и мисля, че няма да ти откаже. Имам и личен телефон на един от техниците. Може да ти го дам да го попиташ иска ли и има ли възможност да мине през вас и да ти пипне боша за половин час "на черно".
liusien - специалист
чет юли 09, 2020 11:28 pmESPACE написа:
Имах предвид 2 куб.м. газ на ден, не 2 кубика вода. Четете внимателно. Нещо друго има при Людмил, а това не му е първия котел. Няма как такъв разход да е от настройки. Нещо друго има. Да не ти дърпат топла вода от заведението, май имаше такова?
НЕ, отдавна прекъснах захранването на кафенето с топлата вода и парното!!! Утре ще кача снимка да ти покажа какви сметки плащах преди години - свят ще ти се завие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: Сега не мога защото в Овергаз са изключили сървърът си и няма как да снимам по-стари сметки! :evil: :evil: :evil:
Ето две снимки на сметки, които съм плащал от самото начало на присъединяването ми в газовата мрежа! :evil: Невероятно високи сметки, свързани със страхотни проблеми между мен и София газ!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: Не знам на какво се дължи това, но който и каквото да ми говори, ИМА НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ, КОЙТО НЕ ЗНАМ КАК ДА ГО РАЗРЕША!!!!!!!!!!!!!! :idea: :?: :? :evil:

Прикачен файл

Без име 2.jpg

Прикачен файл

Без име.jpg
ESPACE - майстор
Записвай разходомера и водомера всеки ден в продължение на седмица. После дай данните.
liusien - специалист
пет юли 10, 2020 7:02 pmESPACE написа:
Записвай разходомера и водомера всеки ден в продължение на седмица. После дай данните.
Разходомера е ясен - записвам го вече втори ден! Ама водомера за какво да записвам? Освен за топла вода, в къщи и по двора вода се лее и за какво ли не друго! Показанията няма да покажат нищо смислено! Може би най-добрият вариант щеше да бъде, ако съм монтирал водомер само за газовия котел! Тогава данните които щях да запиша, щяха да са най-верните! Но без такъв водомер, няма смисъл да записвам водата!
ESPACE - майстор
Добре де, колко кубика вода на месец потребявате? Средно, за всичко.
Ahmakov - специалист
пет юли 10, 2020 11:30 pmliusien написа:
пет юли 10, 2020 7:02 pmESPACE написа:
Разходомера е ясен - записвам го вече втори ден! Ама водомера за какво да записвам? Освен за топла вода, в къщи и по двора вода се лее и за какво ли не друго! Показанията няма да покажат нищо смислено! Може би най-добрият вариант щеше да бъде, ако съм монтирал водомер само за газовия котел! Тогава данните които щях да запиша, щяха да са най-верните! Но без такъв водомер, няма смисъл да записвам водата!
Да не се окаже, че поливаш доматите с хладка вода...Я си разгледай водопровода.
Е ся, ако няма домати, стана проблем. Краставички или тиквички дали са смятат? Ми ако няма градинка? Аха, цветя на терасата.
Ощетеният е достатъчно интелигентен, за да може да направи връзка между разходът на газ за подгряване на вода за битови нужди и общият разход на вода.
Kondor1 - специалист
Имам няколко въпроса:
1) продават ли се още не-кондензни котли?
2) голяма загуба ли е откъм икономия, ако котелът не е кондензен? чувал съм, че става дума за 5% или нещо подобно
3) колко най-тънка може да бъде тръбата за изтичане на конденза?
Вече не се продавали, казват спецовете.

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: