чет юли 16, 2020 2:49 pmY.Yordanov написа:Монтажа на ГК става с UD и CD профили. UD се монтира на стената, а CD профила влиза в UD в двата края на стаята (двете срещуположни стени). CD профилите са с дължина 4м. Сущо така CD профила се държи и за тавана с окачвачи.CD профилите се монтират през 50см. После се позтавят листовете картон и се завиват рапидки.чет юли 16, 2020 2:35 pmmuhala написа: Би ли казал наистина какви са били намеренията ти, за да можем да ти помогнем най-добре.Попаднах на кофти майстор, който ме подведе. Видях апартамента, когато всичко беше изкъртено. Естествено, осъзнах че цялата работа е пълна глупост..но беше късно. Сега се чудя как да поправя тавана без да губя излишни сантиметри. Обмислям варианти за измазване или фибран. Тъй като не съм наясно, би ли обяснил какво означава единична скара на гипсокартон и има ли вата. Защото ми казаха, че с гипсокартон пада поне 7 см нивото, а ако се натъпче ватата може да стигне до 5см, но не е много сигурно.
Аз лично не вярвам, че си решил да махаш мазилката с цел да увеличиш височината. Колко мазилка си предполагал, че има 10см ?
Защо като видя, че е 1-2 см, продължи и изкърти целия апартамент ?
За мен варианта е мазане наново. Ако не ти се занимава. ГК на единична скара. Ще свали тавана с поне 40мм.
Другия вариант са ти го казали. Опънат таван, но за мен това не е решение, защото ще имаш чувството, че си в барабан.
UD профила е 28мм+12мм картон стават 40мм. Тоест минимум с толкова ще смъкнеш тавана. Като се има предвид, че плочата няма да е нивелирана, може да падне височината още. Тоест форния край на профила някъде да е на 0, на друго място да е на 2см от тавана. Не се занимавай с вата ако целта е да спестиш височина.
Защо височината е 2.50 ? Да не би да има подово отопление и някаква замазка. Дай някоя снимка да видим състоянието на тавана.
Ето примерна картинка.