• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
naistor - специалист
Здравейте,

Имам проблеми с едни стъклопакети след няколко рекламации продължават да пристигат с дефекти. Проблемът ми е, че са изцапани с някакви лепкави неща едното е прозрачно, а другото черно. Много трудно се измиват, парцалите полептват и те с това и се размазва яко и вече се превърнах на мияч на прозорци.
Но по-големият проблем е, че някои дефекти не се виждат, когато няма слънце примерно, а други може би по-добре се виждат при не директно слънце и освен това се опитвам да ги проверя преди да ги монтират, за да се спести излишен труд и време и сам по-големите не мога да ги премествам и да определям осветеността им, а понякога е и облачно.
Въпросът ми е някой знае ли някакъв начин за по-лесно намиране на дефекти в стъклопакет? Да ги осветявам с някаква специална лампа примерно или някакви други трикове?

Дефектите са най-разнообрани като могат да са вътре и вън - точки/чертички прозрачни/черни/кафяви, надраскано, отчупено, следи от пръсти като мазно, изцапано вътре, замъглявания, които когато няма светлина може изобщо да не се забележат, а като грейне срещу прозорцеа направо ти избоща очите.

Благодаря предварително!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед юли 19, 2020 11:50 amnaistor написа:
...стъклопакети след няколко рекламации продължават да пристигат с дефекти...
След няколко рекламации си искаш парите и ги даваш на някой който ще си ги заслужи.
naistor - специалист
нед юли 19, 2020 6:09 pmn_a написа:
След няколко рекламации си искаш парите и ги даваш на някой който ще си ги заслужи.
съгласен ама се дърпат, не е уговорено и ще е сложно и засега ги чакам да ги оцелят от n-тия път
naB4o - специалист
Кое не е уговорено?
Договор имаш ли или си дал едни пари на ръка?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед юли 19, 2020 8:32 pmnaistor написа:
нед юли 19, 2020 6:09 pmn_a написа:
съгласен ама се дърпат, не е уговорено и ще е сложно и засега ги чакам да ги оцелят от n-тия път
Стегни се и мисли. 2020г сме. Уредено си е законово и имаш в твоя подкрепа КЗП. Те скучаят и откликват на всеки свястно подаден сигнал. Ако продължаваш да си играеш на иди ми-дойди ми, в някакъв момент *** ще спре изобщо да те отразява

п.с. И извън конкретното, не разбирам защо се очаква нещо различно като резултат. Един път - ОК, ама следващите пъти само (ми) губят време да се занимавам, а Те толкоз си могат
naistor - специалист
нед юли 19, 2020 9:22 pmnaB4o написа:
Кое не е уговорено?
Договор имаш ли или си дал едни пари на ръка?
Имам, и там влиза дограма+стъклопакети+монтаж. Дограмата е ок, стъклопакетите половината не стават и това след няколко рекламации, другата половина пак имат забележки, но са малки неща, които трудно се забелязват и горе-долу са приемливи (пак ме дразнят ама ...). Договорена е обща цена за тези неща и ако искам да извадят част от стъклопакетите става сложно, защото няма отделни цени на пакети/дограма и ще трябва да подпишем споразумение някакво и това също са едни големи разправии - отделните цени ще трябва да уговорим какви да са, че да ги приспаднем има и монтаж и гаранции и... Мисля да им дам още един шанс поне да ги изработят и ако пак не успеят вече ще мисля нещо друго сигурно.
По договор трябва да изпълнят за 18 дни, а те вече са минали над 40 дни.

В тази връзка някой случва ли му се да получи дефектни стъклопакети изобщо, че от приятели не намирам такъв случай. Даже и казват, че са им дошли идеално измити, а при мен пристигат яко изцапани.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед юли 19, 2020 11:02 pmnaistor написа:

В тази връзка някой случва ли му се да получи дефектни стъклопакети изобщо, че от приятели не намирам такъв случай. Даже и казват, че са им дошли идеално измити, а при мен пристигат яко изцапани.
Къде е това, коя е фирмата?
naB4o - специалист
Аз имах проблем, имах 7-8 дефектни за мен стъклопакета от 21. Подмениха 4-5 където дефектите бяха явно фабрични.
Аз всеки ден оглеждам и проверявам над 50 чифта диоптрични очила и съм малко педант за точици и други дефекти. Обаче площите са различни, и накрая приех няколко пакета с леки дефекти, които не пречат на качеството и след месец спря да ми прави впечатление. Ако беше продължило, щях да ги гоня до дупка. И за неустойки и т.н.
naistor - специалист
пон юли 20, 2020 7:23 amnaB4o написа:
Аз имах проблем, имах 7-8 дефектни за мен стъклопакета от 21. Подмениха 4-5 където дефектите бяха явно фабрични.
Аз всеки ден оглеждам и проверявам над 50 чифта диоптрични очила и съм малко педант за точици и други дефекти. Обаче площите са различни, и накрая приех няколко пакета с леки дефекти, които не пречат на качеството и след месец спря да ми прави впечатление. Ако беше продължило, щях да ги гоня до дупка. И за неустойки и т.н.
Какво осветление ползвате или някакви други трикове за намиране на дефектите?

тук : https://detailingstorebg.com/forum/view ... 7&start=10
намерих някои колеги говорят за LED и халогени при откриване на дефекти при полиране
naB4o - специалист
По-хубаво от слънчевата светлина няма. Гледам под ъгъл навсякъде по цялото стъкло. Ама не се впрягах толкова, всички дефекти, които не се покриха, свикнах с тях. Като цяло не седя до прозорците по цял ден и да гледам от тях. Отстраниха големите и фабрични дефекти. Останалите бяха добавка от моя страна, и може да са го приели и за заядливост.
  • 1
  • 2

Тема "Намиране на дефекти в стъклопакет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: