Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dedostojko - специалист
пон авг 10, 2020 11:34 amkozl написа:
Не моем и трите ДедоСтойко.
Изберете едно от трите :wink:
Бързо, качествено и евтино.
:lol:
Не знам с това с което си изкарвам парите няма нищо общо със строителство и ремонти.
В мойта работа може да се постигнат и трите :-D
kozl - майстор
пон авг 10, 2020 11:43 amdedostojko написа:
Не знам с това с което си изкарвам парите няма нищо общо със строителство и ремонти.
Аве то навсекъде требе да може, ама не всеки го може :roll:
А па виж и втория ред от подписа ми :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон авг 10, 2020 11:43 amdedostojko написа:
Йеп! С какво си изкарваш парите?

п.с. аз работя бързо и качествено и безплатно, на ма не го наричам работа и точно днес мисля да си бия камшика...
muhala - майстор
Аз също ремонтирах стар тухлен апартамент. Прекарвах каналите с 20мм чук. В хола и спалните, мазилката беше бетон - буквално. Много трудно се копаеха каналите и не падаха парчета. В коридора, кухнята и в банята, падаше здраво и на големи парчета.
Навсякъде където биеше на кухо или пък падаше, свалях до здраво. После мазане. Много е лесно мазането на дупките, защото не трябват майки.
Hoвoceлckи - майстор
пон авг 10, 2020 8:09 amdedostojko написа:
... Обезпрашаване на каналите направи с пулверизатор за цветя и вода -лесно и просто или най-добре бутилка и пробити капачката с малък отвор.
Това не е обезпрашаване! Това е мокрене на прахоляка! Всяко грундиране само по себе си е обезпрашаване.

Па и като виждам за гипсова мазилка не са и чували.
нед авг 09, 2020 7:55 amHoвoceлckи написа:
Лично бих препоръчал сваляне на цялата мазилка и нова гипсова (сигурен съм, че за такава с машина са ти говорили).
Да те открехна че мазилката е много евтина около 11лв 30кила
Прикачен файл:
IMG_20200810_133332.jpg
IMG_20200810_133332.jpg (79.32 KиБ) Видяна 2044 пъти
~3лв/кв.м. за материал ...
За полагането на мрежа с вароциментова мазилка и мухлясването ... отказвам се, омръзна ми.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон авг 10, 2020 1:19 pmmuhala написа:
Много е лесно мазането на дупките, защото не трябват майки.
:supz:
dedostojko - специалист
Новоселски точно измиването с вода е обезпрашаване. Грунда е лепило което слепва праха към всичко останало. Грундирани с баданарка вароциментова има да пада яко пясък и прахоляк.......
А тоя разход за къв чеп ми го даваш боро лепило 15кг10лв мп75 Кнауф 30кг 11лв?

А това за хигроскопичността на материалите и способността на цимента да се справя с влагата, явно не я знаеш. А това е защото си от майсторите дето не четат писаното върху торбичките а действат. Ами то чукча не е читател той е писател :-D
Hoвoceлckи - майстор
От измиване до пръскане с цикалка има доста ... вода. Въпросното грундиране съм го правил много преди да се появят разните лепила (на циментова основа) и разните гипсови ... със значително отворено време. И повярвай ми нищо не е паднало. А и като количество никак не е малко. Много, много гипс (класически) е минал през ръцете ми.
А това за хигроскопичността на материалите и способността на цимента да се справя с влагата, явно не я знаеш.
От къде ли бих могъл да знам такива работи :? Едно време лепяхме фаянса с цимент, и видиш ли всички плочки ни падаха :-D
А тоя разход за къв чеп ми го даваш боро лепило 15кг10лв мп75 Кнауф 30кг 11лн?
Не съм ти го давал за чеп, но щом така ти харесва - набий си го (той, чепът е за такива работи). А иначе лепилото се нанася с гребен със средна дебелина 7мм. Провери си сам за разхода колко идва на кв.м. В крайна сметка не си спомням да съм препоръчвал да се запълва с лепило?! В случая малко математика от 3-ти клас:
по нормите от "етикета" от едно чувалче трябва да се получат 52 литра готов материал. Провери колко струват 5 кофи варов разгвор.
dedostojko - специалист
Хич и не разбирам що пишеш неща които нямат нищо общо с темата. :-D и изобщо не мисля да ги чета повече.
Аз дадох моето мнение - запълване с мп75. Преди това хубаво измиване с вода. Мрежата залепена отново с мп75 като всичко преди това е грундирано с бетонконтакт (след пълнежа на каналите и изсъхване). Накрая суперфиниш.

Майстори колко щеш дори съм го виждал това запълнено с монтажна пяна и шпакловано. Човека пуснал темата сам решава
Hoвoceлckи - майстор
Бе нещо прекалено нарапчиво започна да става това мп 75. Нещо като "Краставицата ..." Или пробутваш безплатна (към сайта) реклама ... Мрежа с него(нея) :? А тя се нанася с дебелина не по-малко от 8мм. Наясно ли си изобщо как се полага мрежа? Правил си го с гипсова мазилка?
Сигурно съм пропуснал назад за бетон контакта и "суперфиниш" ...
Няма лошо, когато някой споделя иновация, та била тя и нестандартна. Лошо е, когато започне да я натрапва и обявява непознатите си колеги за профани!

Тема "Проблем с мазилка по стени в стар тухлен апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: