Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
mien - специалист
Защо не пробвате със саморазливните замаски.Слагаш една летва на вратата,разбъркваш раствора и го изсипваш,разнасяш го леко в страни и готово.Не се нуждае от мастар и нивел.А ако се наложи повтаряш,така става наи-танко и наи-лесно.Пробвай... :?
leonardo_vd - модератор
mien написа:
Защо не пробвате със саморазливните замаски.Слагаш една летва на вратата,разбъркваш раствора и го изсипваш,разнасяш го леко в страни и готово.Не се нуждае от мастар и нивел.А ако се наложи повтаряш,така става наи-танко и наи-лесно.Пробвай... :?
Защо не кажеш и колко струват. Цената е направо :megaeek:
sanig - специалист
а може ли вместо гипсфазер да се използват талашитени плоскости?
Тани - модератор
Ами ако мислиш да продаваш апартамента може , :-D :-D но ако ще ходиш по тях-твърдо не !
hricava - специалист
sanig написа:
а може ли вместо гипсфазер да се използват талашитени плоскости?
Може има такива системи примерно на Isover и викат Повдигнат изолационен под, което никак не е евтино предполагам. Но като гледам и с гипсофазер едва ли ще излезне евтино -минимална цена 6лв на кв.м за дебелина от 10 мм при положение, че са необходими 2 плочи, което общо взето обезмисля приложението му....
velsi - Почетен майстор
Аз ще правя нещо подобно и мисля да използвам OCB плоскости. По-евтин вариант едва ли има.
Тани - модератор
Аз ли нещо не разбрах? върху какво мислите да сложите този талашит? И как ли му влияе влагата?
hricava - специалист
velsi написа:
Аз ще правя нещо подобно и мисля да използвам OCB плоскости. По-евтин вариант едва ли има.
Как ще го правиш? С скара от импрегнирани греди 5/5 и вата между тях и отгоре 25 мм OSB ли /или 9мм OSB/ ?
Единствения проблем в случая може да е че няма звукоизолация от ударен шум към долния етаж , но това едва ли е от значение. Това действително ще стане нещо като инсталационен под, но от OSB плоскости и при такъв под вече не можеш да се направи разлика с бетон.

Предлагам модератора да раздели темата и да отдели последните постове в нова тема под някакво име в раздела за сухи и повдигнати подове :)
velsi - Почетен майстор
Да, със скара ще бъде. И с тънките плоскости. За дебелината и вида на изолацията още не съм решил. Основата е криви дъски върху гредоред. Идеята е да се нивелира и изравни и да се постави ламинат върху OCB-то. Вероятно скарата ще направя по-нагъсто за да не поддава. Шумоизолацията не ме притеснява чак толкова, защото става въпрос за къща.

Тема "колко дебела да си направя замаската" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: