• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 50
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср фев 05, 2020 8:18 pmlabarone написа:
Нещо такова, но само си го мисля. Не знам дали е правилно или не. Ако някой има по-добра идея бих я чул с удоволствие.
Опитвай да удължиш времето за работа, намалявайки мощността, но не и температурата!
Всичко си има някакъв праг, но ниските температури, при отопление с твърдо гориво, не са добра идея.
Вероятно за това пита Лазар.
morfei1 - специалист
ср фев 05, 2020 4:27 pmlabarone написа:

С тези настройки горелката ще работи на 25 kw докато достигне 61 гр. След това ще премине на 12kw, но като спадне температурата на 59гр. тя отново ще се върне на 25kw, а аз искам тя да продължи да работи на ниска степен до 51-52гр. и тогава да вдигне мощността.
Ако се водиш по котелна вода е невъзможно, това което искаш, а и напълно безмислено. Ако се водиш по СТ, е дори още по-безмислено, казано просто без да влизаме в подробности.

25kw са ОК за студена система и първоначално подгряване (пак зависи кво топлиш), за темперирана такава и помещения, ти трябват 5-10kwh пък може и по-малко ма там вече зависи от други неща.
ср фев 05, 2020 9:24 pmmorfei1 написа:
Морфине, възможно е. Просто трябва да набучи необходимия хистерезис.
По СТ, температурата на водата си зависи също от настройките на контролера, независимо колко и кога си го иска СТ.
Не зная какво топли, ма може да доближава читалище. Пък ако не.....ба ли му графика!!!
LazarGanev - "Велик майстор"
Контролерът позволява избор между 4 мощност - 7, 15, 20, 25кВт, като балансира между избраната и половинката и. Ако 25/2.5 е много, може да се избере 20/10 или 15/7кВт, но не е добре да се пипат настройките
labarone - помощник
Възникна още един въпрос при мен. Става въпрос за Stocker Adj. Зададено е за 6 мин.- 1480г, но при мен за 6 мин. пуска точно 1260г. Та въпроса ми е да въведа ли реалната стойност, да оставя ли тази, която е в момента или да я увелича ?
huntered - специалист
От там си правиш настройка на грамажа пелети. За различните пелети е различен грамажа. От това следва и количеството при запалване и при горене. Можеш да пробваш. Аз съм си настроил 2 вида пелети и са с различен грамаж.

Пробвай поне два пъти да пуснеш за 6 мин преди да запаметиш. Сигурен съм че и двата пъти ще ти даде различен грамаж.

Явно пелетите ти са по едри за да дават толкова гр.
labarone - помощник
чет фев 06, 2020 11:51 amhuntered написа:
От там си правиш настройка на грамажа пелети. За различните пелети е различен грамажа. От това следва и количеството при запалване и при горене. Можеш да пробваш. Аз съм си настроил 2 вида пелети и са с различен грамаж.

Пробвай поне два пъти да пуснеш за 6 мин преди да запаметиш. Сигурен съм че и двата пъти ще ти даде различен грамаж.

Явно пелетите ти са по едри за да дават толкова гр.
Пелетите са нормални, 6мм ТРОН.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет фев 06, 2020 12:02 pmlabarone написа:

Пелетите са нормални, 6мм ТРОН.
Те всички пелети са нормални, но дават различен дебит на шнека, затова се замерва дебита и се въвежда в менюто - това е едното нещо, което трябва да се направи задължително при пуск, другото е да се осигури точен наклон 45*. Този контролер другоо не иска.
monkata200 - специалист
Здравейте, темата е стара но за да не пускам нова ще питам тук. Горелаката ми е GP 25 green ecoterm със шведското управление. Някой знае ли кода за сервизните настройки. Пробвах с 1234 ,но не става или аз не правя нещо както трябва.
huntered - специалист
съб авг 22, 2020 9:17 ammonkata200 написа:
Здравейте, темата е стара но за да не пускам нова ще питам тук. Горелаката ми е GP 25 green ecoterm със шведското управление. Някой знае ли кода за сервизните настройки. Пробвах с 1234 ,но не става или аз не правя нещо както трябва.
На първа страница пише
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 50

Тема "Котел pelletherm 18v4 lt и горелка gp 18_sc" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: