пон авг 24, 2020 9:18 pmgogo7777 написа: И ся к'во.....започнахме да прекъсваме нулата ли? Баси.....тука явно само сатирици останаха.![]()

пон авг 24, 2020 9:18 pmgogo7777 написа: И ся к'во.....започнахме да прекъсваме нулата ли? Баси.....тука явно само сатирици останаха.![]()
пон авг 24, 2020 10:43 pmAndri01 написа: Ега ти темата! 9 страници глупости и тъпи разсъждения! Елементарно/ но не и за елементарни хора/ : Проводника заземяващ/ зануляващ/ бойлера НЕ се прекъсва никъде!!!! Захранването на същия може да е с ключ прекъсващ фазата и нулата!! Ако нулата се използва за ЗАНУЛЯВАНЕ на бойлера НЕ!!! се прекъсва в ключа ,а минава директно! Какво толкова е сложно ,даже и лаиците като...! И друго: съвет - хора ,не се занимавайте с неща ,които не разбирате! Това може да коства вашия живот или по-лошо: този на близките ви!!! Електротехника / тази относно 220в./ не се учи в сайта "Направи сам"!!Да Андри01, така си е. Дългичка стана темичката, позасукаха се нещата. Предполагам поуката е повечко да се внимава.![]()
съб авг 22, 2020 6:37 pmtzetz009 написа:tzetz009, напълно разбрах какво ми каза и съм съгласен с всичко. Понеже се интересувам от някакъв конкретен отговор, затова и попитах кратко: ''ТОЕСТ?'', в смисъл какъв е в крайна сметка изводът?съб авг 22, 2020 5:59 pmКумчо Вълчо написа: Имам един въпрос към всички ............Какво би станало да речем, ако се монтира ЕДНОПОЛЮСЕН ключ /с комутация само на ''L''/, вместо ДВУПОЛЮСЕН такъв /с комутация на ''L'' и ''N''/?
Питам съвсем сериозно.Ще намалеят неприятните инциденти с бойлери с едно 10-15% ( без да се "изхвърлям" много-много
) . Иначе официалната теза е , че се цели ВЪЗМОЖНОСТ за пълно отделяне на електрическата част на бойлера от мрежата . Но като се добави и фактора "защитното заземяване" , което пък изобщо не се знае къде и как е свързано и цялата "политика" отива на вятъра !
![]()
![]()
![]()
пон авг 24, 2020 2:02 pmMIRO_073 написа:Миро, по принцип има много логика в това, което казваш. Чувал съм за големи крупни аварии, но за щастие не ми се е случвало, но пък и никой не е застрахован. Колкото до това, което казваш, за проблемът с протичане на фаза и по нулева шина, де да знам? Все си мисля, че при преплитане на фаза и нула трябва да сработи защита някаква, но варианти за нещастия много, така че нищо не изключвам напълно. Иначе по тази нулева ''жица'', какво ще ''потече'', това знаят само големите батковци от поддръжката, от тях зависи. Дано да не са ме чули, защото няма как да се съгласят с такова мнение и най-вероятно ще има падни- стани- остави чаааааак до зори. Обаче, каквото и да се случи с тази нула, в смисъл нула ли ще е, повдигната нула ли ще е, фаза ли както допускаш ще е, няма значение- авария някаква ще да е, то този двуполюсен ключ въобще няма да помогне, в този смисъл беше и въпросът ми. Няма да помогне, защото корпусът на бойлера е свързан ДИРЕКТНО с въпросната нула и то ПРЕДИ този ключ.Кумчо Вълчо написа:Тоест електрическа енергия има навсякъде, включително по селата, където не е изключено при лоша нула и заплитане на въздушна мрежа да получиш 2 фази в къщи. Не е прецедент нито изключение да се получи. За безопасност е силно препоръчително да използваш двуполюсен ключ там където има ток, вода и хора на едно място.
Тоест?
вт авг 25, 2020 5:14 pmКумчо Вълчо написа: ..................tzetz009, напълно разбрах какво ми каза и съм съгласен с всичко. Понеже се интересувам от някакъв конкретен отговор, затова и попитах кратко: ''ТОЕСТ?'', в смисъл какъв е в крайна сметка изводът?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: