• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 130
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
съб авг 29, 2020 8:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
Типичен пример за "информиран избор".
Това е цензурираният ми коментар.
То всеки настройчик, та затова почнаха да се скъсяват шнекове, разни други дертове...
Много правилно, че Грейко орязаха Интернет бърникането, а сега и още "санкции".
Натурелаският контролер си е добър.
Перфектно оръжие в нечии ръце може да се превърне в обикновена тояга.
Когато четох това не обърнах внимание на дясната колонка че новия софт е със орязани функции...
Ще пратя платките на Натурела да ми сложат версия NPBC-V3 C -1 вместо NPBC-V4C -1

ОБХВАТ НА НАСТРОЙВАНИТЕ ПАРАМЕТРИ В NPBC-V3 C -1 ИЛИ NPBC-V4C -1
Меню Параметър Единица Min Max По подр.
Дисплей Яркост ниво 2 10 7
Управл. помпи
Помпа отоплeние
Включване °C 10-80 .... 60
Хистерезис °C 1-20 ....5
Помпа БГВ
Темп. БГВ °C 10 70 ....50
Хистерезис °C 1 20 ....5
Oсновни настр.
Шнек горелка
Работа % 100 500 ....150
Допълнително секунди 00 30 ....00
Макс. темп °C 35 90 ....90
Капацитет шнек гориво кг/ч 0.5 2000.0 ....10.0
Разпознав. огън
Палене
ниво 0 150 ....100
секунди 10 240 ....20
Гасене
ниво 0 150 ....40
секунди 10 500 ....60
Модулация
мощн.
P3 ΔT °C 2 30 ....10
P2 ΔT °C 1 29 ....05
P1 ΔT °C 0 28 ....00
Време минути 0 120 ....20
Прегряване °C 00 20 ....8
Почистване
Старт
Вент. секунди 0 600 ....180
FC секунди 0 250 ....0
Стоп
Вент. секунди 0 600 ....180
FC секунди 0 250 ....0
Аларма
Вент. секунди 0 600 .....180
FC секунди 0 250 ....0
Цикъл Автоматично почистване минути 10 990 ....120
Палене Палене опити брой 0 5 ....3
Зарежд секунди 1 240 ....10
Коминен вент. скорост 0 100 ....0
Етап 1
секунди 0 600 ....30
скорост -- -- --
Етап 2 секунди 10 540 ....120
pechkata - специалист
нед авг 30, 2020 8:30 amLazarGanev написа:
Ефектът е точно какъвто трябва - изчакване на да се вдигне температурата на водата в нормални граници. Камината съоръжение на твърдо гориво и не е нормално да работи с температура на връщащата вода под 45-50 градуса.
И защо Грейко ще орязва софтуера умишлено - нямат право...?
Нека измислят друг начин за фабрични настройки а не да орязват софта...
Аз не мога да работя със такава горелка и ще си търся правата - ще пиша до защита на потребителя...
Грейко имат право да предлагат продукт, какъвто намерят за наше добро, а ние имаме право да избираме по който признак си харесаме--лъскаво, шарено и т. д. Имаме право и да не купуваме.
Печори, грешен подход в минало, сегашно, а като гледам и в бъдеще време. Грейко поръчва контролер по свой вкус, Натурела го произвежда, а Грейко плаща и получава. Възможно е да ти се изпълни желанието, но най малкото се разделя с гаранцията, преди да си стартирал сезона.
На мен не ми продадоха продукт, който произвеждат- изискване на поръчващият музиката. Ако искам, сядам на другата маса и си плащам.
pechkata - специалист
Аз гаранцията съм я отсвирил отдавна..
Имам колега с контролер Натурела софтуер версия NPBC-V3C-1 горелката си я прави той лично и е мн. доволен - по неговите думи останах с убеждение че няма да имам грижи за настройките...
Да ама не ударих на камък - е непоправими неща няма...
Аз пак ще пиша до защита на потребителя - нека се отбележи там някъде че не са прави...
LazarGanev - "Велик майстор"
Да беше поръчал на приятеля си да направи и на тебе горелка и всичко щеше да е наред :-D . Грейко не орязват софтуера, а си поръчват и плащат за свой. Натурела произвежда софтуер за различни фирми по техни задания, а отделно произвеждат и "универсален", който обаче няма защита от препълване. Никога универсалното не е по-добро.
pechkata - специалист
нед авг 30, 2020 10:47 amLazarGanev написа:
Да беше поръчал на приятеля си да направи и на тебе горелка и всичко щеше да е наред :-D . Грейко не орязват софтуера, а си поръчват и плащат за свой. Натурела произвежда софтуер за различни фирми по техни задания, а отделно произвеждат и "универсален", който обаче няма защита от препълване. Никога универсалното не е по-добро.
Вместо да удариш едно рамо ти се заяждаш..
Е как де не е орязан софта - тотално е орязан станал е турчин...
А това със защитата от препълване много потребители са я орязали - сензора и диода напъхан в шлауфка...
filmatoplo - майстор
Кое смяташ ,че е урязано в управлението ,има си всичко необходимо за да работи безопасно .
pechkata - специалист
Не мога да настройвам Т на котела само в този диапазон 60-80 градуса...
Помпа отопление минимум да включи на 55 градуса - със хистереза мога да я гътна на 48 градуса...
Има ли хистерезис във софта на Т на котела и ако има колко е...?
Защото никъде не намерих в опциите...
filmatoplo - майстор
Последно можеше ,първо в меню настройки се сваляше под 60 ,и след това може и от стрелките.Ама то под 60 не ти трябва ,ти ако искаш и дай предварение от модулацията и пак няма да вдигне 60 гр.Колко по интересни функции може да се прилагат ти се хващаш за най незначителната.И другото -за да искаш под 60 то горелката няма да гори като хората и ще започнат проблеми -горене назад пред и вътре в малкия шнек,образуване на нагари в камерата и в малкия шнек ,заклинване на пелети в него ,деформиране на пружината на шнека ,напрежение в редуктора и куп други .
Последна промяна от filmatoplo на нед авг 30, 2020 12:06 pm, променено общо 1 път.
pechkata - специалист
Има ли зададено хистерезис във софта на Т на котела и ако има колко е...?
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 130

Тема "НАТУРЕЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: