Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Не знам колко вата е бобината .
Ndp007 - специалист
вт сеп 15, 2020 4:06 pmfilmatoplo написа:
Не знам колко вата е бобината .
То никъде не пише.А ако е със солидстеит реле?
filmatoplo - майстор
Платката поддържа -Циркулационна помпа за отоплителна инсталация (до 180W)

Помпата ако ти е 65-75 вата ,то имаш запас още 80-100 вата.Мисля, че бобинка на реле няма да е повече от 5-10-20 вата.
Ако е толкова важно, с един мултицет да измери напрежението и съпротивлението на намотката- ще го сметнем, но както пише Филма- няма нужда.
Mcl - специалист
Колеги ,помогнете при избор на бойлер. Става въпрос за 120 литров и трябва да е с лява серпентина. И да добавя ,че и цената има значение.
чет сеп 17, 2020 6:29 pmMcl написа:
Колеги ,помогнете при избор на бойлер. Става въпрос за 120 литров и трябва да е с лява серпентина. И да добавя ,че и цената има значение.
А, нали щеше да е 150?
Елдом, естествено, но само ако е висящ.
Няма ли местенце за един 200л, с 2 серпентини, на тавана или където и да е?
Покрива ти е близо, та може да решиш колекторче да сложиш.
Mcl - специалист
[/quote]
А, нали щеше да е 150?
Елдом, естествено, но само ако е висящ.
Няма ли местенце за един 200л, с 2 серпентини, на тавана или където и да е?
Покрива ти е близо, та може да решиш колекторче да сложиш.
[/quote]
На тавана ме притеснява дали няма да имам много загуби, и за това съм решил в едно килерче да сложа бойлера. Което е малко и нямам много възможности. И аз се бях насочил към Елдом и малък процент към сънсистем.
Ndp007 - специалист
вт сеп 15, 2020 7:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ако е толкова важно, с един мултицет да измери напрежението и съпротивлението на намотката- ще го сметнем, но както пише Филма- няма нужда.
Съпротивлението е 18 ома. Толкова показва мултицета. Напрежението би трябвало да е 220-240 волта
veselint - специалист
Съпротивлението е 18 ома. Толкова показва мултицета. Напрежението би трябвало да е 220-240 волта
[/quote]

Ако наистина е 18 ома съпротивлението,не го свързвай на 240в.ще опукаш нещо по веригата.Тази бобина не е за такова напрежение.13ампера ток незнам дали ще ти хареса като мощност.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: