Най - вълнуващия въпрос зимно време.
speka_rs - майстор
пет сеп 25, 2020 9:35 amnikiww написа:
Здравейте, някъде в темата беше публикувано изменение на кошницата за пелети, не знам така ли се наричаше, преправена от 16-ка за 10 кв. Намалена беше вътрешно, но не мога да намеря къде беше. Молбата ми е, които го е правил да пише какви размери е, ако може и снимки, и какви настройки е сложил за палене и степените на горене. Не търся толкова икономия, колкото искам да гори без да се гаси по 5-6 пъти, защото дига температурата. Когато купувах моята камина нямаше 10-ка и заради това искам да я преправя. Благодаря. :?:
А защо не питаш инсталатора си дали не може да ти поръча по-малката директно и да не се занимаваш да я правиш ти ?
nikiww - напреднал
пет сеп 25, 2020 10:27 amspeka_rs написа:
Здравейте, някъде в темата беше публикувано изменение на кошницата за пелети, не знам така ли се наричаше, преправена от 16-ка за 10 кв. Намалена беше вътрешно, но не мога да намеря къде беше. Молбата ми е, които го е правил да пише какви размери е, ако може и снимки, и какви настройки е сложил за палене и степените на горене. Не търся толкова икономия, колкото искам да гори без да се гаси по 5-6 пъти, защото дига температурата. Когато купувах моята камина нямаше 10-ка и заради това искам да я преправя. Благодаря. :?:
А защо не питаш инсталатора си дали не може да ти поръча по-малката директно и да не се занимаваш да я правиш ти ?
Пак тука беше написано, че е 120 лв. за това. :-D
jangeloff - специалист
ср фев 26, 2020 12:18 pmjangeloff написа:

Здравейте,

Виж, качих снимки тук ...

Тази пролет качвах снимки, има някакви размери на 10kW кошница...
По-подробни, утре вечер, на работа съм.
auubau - напреднал
Здравейте, някъде в темата беше публикувано изменение на кошницата за пелети, не знам така ли се наричаше, преправена от 16-ка за 10 кв. Намалена беше вътрешно, но не мога да намеря къде беше. .....
Ето моето творение. Увеличих малко отворите, които бях направил и разпробих по още един.
Писал съм го преди почти две години. Вместо да се купува кошничка или нова глава за горелка...
viewtopic.php?f=10&t=56549&p=955329&hil ... 80#p955329
Тогава никой не подхвана идеята.
Всеки с ръчички, ъглошлайф и електрожен, може да си го сътвори за няколко минути.
А, трябва също глава и дрелка.
При последващи неприятности, ползва се предпоследното и пак натам.
filmatoplo - майстор
:wink: Нали аз на шега си направих камината на пелети ,и стана толкова успешна ,че купешките едва ме догонват :wink: Та значи може при желание. :wink: И следвайте съветите на Трифон.
nikiww - напреднал
пет сеп 25, 2020 7:50 pmauubau написа:
Здравейте, някъде в темата беше публикувано изменение на кошницата за пелети, не знам така ли се наричаше, преправена от 16-ка за 10 кв. Намалена беше вътрешно, но не мога да намеря къде беше. .....
Ето моето творение. Увеличих малко отворите, които бях направил и разпробих по още един.
Ето това ще направя, само не разбрах кои отвори са увеличени и къде са? На снимката има само един отстрани.
Благодаря на всички за отговорите.
auubau - напреднал
Прикачен файл:
IMG_20200926_210839_compress79.jpg
Тук малко съм пропуснал няколко размера, но се подразбира :-D (позабравил съм чертането).
Прикачен файл:
IMG_20200926_203948_compress63.jpg
Скосеното е за да влезе планката под наклон свободно в продълговатите отвори (2-рият ред отвори от всяка страна)на дъното. Размерите сигурно ще се наложи да ги напаснеш по твоята кошница.
Ето и настройката за палене, но това си е вече индивидуално спрямо горивото.
Прикачен файл:
IMG_20200421_193126_compress29.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200421_193133_compress53.jpg
filmatoplo - майстор
Аз изкарах 4 сезона с кошница от черна ламарина ,ще почва 5ти .
Timoti - специалист
съб сеп 26, 2020 9:29 pmauubau написа:
IMG_20200926_210839_compress79.jpg
Тук малко съм пропуснал няколко размера, но се подразбира :-D (позабравил съм чертането).IMG_20200926_203948_compress63.jpg
Скосеното е за да влезе планката под наклон свободно в продълговатите отвори (2-рият ред отвори от всяка страна)на дъното. Размерите сигурно ще се наложи да ги напаснеш по твоята кошница.
Ето и настройката за палене, но това си е вече индивидуално спрямо горивото.IMG_20200421_193126_compress29.jpgIMG_20200421_193133_compress53.jpg
Колега на втората снимка на разгаряне -нарастване мощност на P1 и P2 си настроил 80сек.и на двете ,това след модификацията ли се наложи ?.Мисля заводските бяха P1 10сек. P2 180сек. Поздрави!

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: